Akcija za Dan porodice

Novi Sad– Akcija obeležavanja međunarodnog Dana porodice, 15. maja, održana je u centru grada gde su aktivistkinje i aktivisti delili letke Novosađanima.

dan porodice

Ovom prilikom ligašice i ligaši pružili su inforamcije sugrađankama i sugrađanima o značaju 15. maja i porodičnih vrednosti, kao i o tome da svuda oko nas postoje familije koje žive u daleko težim uslovima života i kojima se mora pomoći. Zato je Savet za socijalna pitanja LSV i organizovao akciju prikupljanja humanitarne pomoći za jednu porodicu sa Adica, čiji materijalni uslovi su nedovoljni za opstanka porodice koja ima sedmoro dece. Paketi pomoći biće im predati u ponedeljak, 16. maja.

Liga socijaldemokarata Vojvodine je u centru grada iznela stav povodom važnosti Dana porodice, bilo da je ona naša ili tuđa. Spremnost da se izađe svakome u susret ne terba samo da bude deo jednog dana, već svaki dan, jer je e porodica jedna svakodnevna „pojava“.

Kada je reč o istoriji obeležavanja tog datuma, Generalna skupština Ujedinjenih Nacija je 1993. godine proglasila 15. maj Međunarodnim danom porodice, kako bi se podigla svest o pitanjima porodice i unapredila mogućnosti država članica da pitanja porodica obuhvate u svojim politikama.

Koordinatorka današnje akcije bila je članica Izvršnog odboraGradskog odbora  LSV Novi Sad Željka Spiridonović.

Prethodni tekstNastavak akcije „Traktori“
Sledeći tekstLSV: Smanjiti troškove poljoprivrednicima