Akcije i sportski duh

Na sednici Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad, devetoj po redu, dogovoreno je da se oformi tim koji će realizovati sprovođenje tribina po mesnim odborima. Prema predlogu Milice Vlaisavljević, koja je koordinatorka pomenute akcije, teme su dogvorene i sada se ulazi u fazu produkcije.

Kako ne bi došlo do preklapanja sa ostalim aktivnostima i tribinama u organizaciji Saveta, oformljen je tim čiji su članovi, pored koordinatorke, Dragana Milošević, Andrea Jerinić, Robert Kolar i Aleksandar Kravić. Takođe, dogovoren je i način na koji će se sprovesti akcija Saveta za sport koja nosi naziv „Sportski dan GrO LSV Novi Sad“, i spomenuto je da će se timovi nadmetati u košarci, odbojci i malom fudbalu. Ligaško druženje planira se za 28. maj, od 9 do 13 časova, a predsednicima mesnih odbora biće upućeno pismo da prijave delegate (po jednu osobu za svaku disciplinu).

Aleksandar Kravić govorio je o akciji „Ambrozija“ i načinu njene realizacije (o čemu će još biti detaljnijih dogovora), dok se Brankica Kozomora osvrnula na akciju koja se sprovodi širom Vojvodine a tiče se odredbe koja obavezuje poljoprivrednike da svake godine registruju traktore i druga poljoprivredna i priključna vozila.

Akcija je već uzela maha u Rumenci, Kovilju i Kaću gde aktivisti uveliko prikupljaju potpise za inicijativu pokrenutu protiv ove odredbe.

Baršonj Golubović izvestila je o idejama Foruma žena koje se tiču budućih aktivnosti gde je spomenuta akcija “Radna prava žena” i aktivnosti povodom Međunarodnog dana ženskog zdravlja i Međunarodnog dana deteta, dok se za jesen priprema animiranje žena trećeg doba.

Jasmina Nikčević dala je kraći osvrt na uspešnu realizaciju akcije prikupljanja potpisa za apoteku na Detelinari koja se odvijala tokom prošlog vikenda.

Prethodni tekstPrikupljeni potpisi u akciji „Apoteka na Detelinari“
Sledeći tekstZa luku – bez privatizacije