Ako gradska vlast sutra ne smeni Čelara, znači da ga podržava

td_324x160

Sve tri opozicione stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka, zajednički su zatražile sutrašnju sednicu Skupštine grada na kojoj bi se analizirao predlog zaključka o obrazovanju radne grupe za sagledavanje činjeničnog i pravnog stanja u preduzeću nakon izveštaja državnog revizora o poslovanju u 2013. godini, kao i utvrđivanju odgovornosti i razrešenju direktora JKP „Informatika“ Dejana Čelara, saopštili su danas gradski odbori LSV i DS.

– Činjenica da je Državna revizorska agencija analizirala, ustanovila i iznela brojne nepravilnosti u oblasti poslovanja JKP „Informatika“, samo su kap u čaši i još jedan dokaz bahatog i kriminalnog poslovanja na koje sve tri stranke opozicije odavno ukazuju – navedeno je saopštenju.

LSV i DS navode da je građanima i građankama Novog Sada dobro poznato šta su Treća Srbija, njeni funkcioneri i njihova familija uradili od JKP „Informatika“. Partijsko zapošljavanje, doslovno bacanje novca na reprezentaciju, izradu fejsbuk stranice, abnormalna potrošnja goriva, nametanje drugog osiguranja umesto novosadskog DDOR-a, mobing po partijskoj osnovi i finansiranje albuma pojedinih umetnika, samo su neki od detalja njihove radne liste. U međuvremenu, građanima na vrata stižu sudski izvršitelji koje JKP „Informatika“ takođe neravnopravno bira, dok se direktor ovog preduzeća sve češće spominje kao kupac raznih medija, naglašeno je u saopštenju.

– Ako Skupština grada sutra ne prihvati predlog za utvrđivanje činjenica o lošem poslovanju ovog preduzeća, ne smeni Dejana Čelara i ne zaustavi razaranje JKP „Informatika“ od strane Treće Srbije, smatraćemo da podržavaju takvo poslovanje i dele odgovornost za svu štetu koja se nanosi ovom gradskom preduzeću i Novom Sadu – zaključeno je u saopštenju novosadskih odbora LSV i DS.

Prethodni tekstTribina GrO LSV Novi Sad u prostorijama LSV
Sledeći tekstTribina GrO LSV Novi Sad u MZ Begeč