Aleksandar Kravić na čelu Gro LSV Novi Sad

01kravic

Na Izbornoj skupštini Gradske organizacije LSV Novi Sad, 14. po redu, za novog predsednika ove organizacije izabran je Aleksandar Kravić. Od 209 delegata koji su imali pravo glasa, njih 198 je glasalo, a Kravićevu kandidaturu podržalo je 174. Oni su, takođe, glasali i za potpredsednike, a na ta mesta izabrani su Dejan Bibić (146 glasova), Damir Kondić (132) i Kristina Meneši (136). Za člana predsedništva LSV izabran je dosadašnji predsednik GrO LSV Novi Sad, Radovan Latinović, a usvojena je i lista od 35 članova Gradskog odbora.

Novi predsednik GrO LSV Novi Sad je, ovom prilikom, kazao da članstvo u Ligi i mentalitet ligaša ne dozvoljavaju da se poklekne.

-Imali smo težak period. S jedne strane fantastičan rezultat na izborima, a sa druge pad sa vlasti. Sve je to, ipak, deo politike. Jedan važan faktor, zbog kojeg sam se kandidovao, jeste i to što sam, radeći tri godine u Izvršnom odboru, našao sjajnu ekipu, koja zna, ima volju i želju da radi. Ti ljudi su tim, a sve dok postoji tim, mi možemo da igramo. U najtežem vremenu pokazali smo da smo ostali tim- rekao je Kravić.

Naglasio je da kandidatura nije urađena zbog funkcije već zbog želje da svojim iskustvom, kao jedan od osnivača stranke, sa ljudima koji žele i okupljaju se oko istih ciljeva, učini da Gradski odbor napravi kvalitetan pomak, na bolje.

 

Krenuti u kontranapad

Ligašima i ligašicama se na Skupštini obratio i lider LSV Nenad Čanak nazivajući ovaj odbor jednim od najznačajnijih kako po broju članova tako i po broju glasova koji donosi na izborima.14 is canak

-Misli globalno, deluj lokalno. Gradski odbor LSV Novi Sad, kao jedna od uporišnih tačaka, mora dati građanima odgovore na to šta mi nudimo i šta predlažemo, kao oni koji nikada nisu menjali svoja ubeđenja. Aleksandar Kravić je najnekonfliktnija ličnost u Ligi i nadam se da će tu osobinu iskoristiti da načini put kojim će Liga imati bolje odnose sa partnerima. Jer, ko neće brata za brata, imaće tuđina za gospodara- predočio je Čanak.

On je ocenio da je Vojvodina u velikom problemu i u defanzivi te da stranka mora tu defanzivu da „preokrene u kontranapad, jer je sada vreme da se postavljaju pitanja“. Obraćajući se delegatima, rekao je da ako se aktuelna Vlada Srbije bavi borbom protiv korupcije, kriminala i kriminalnih privatizacija, zašto se nikad ne spominje pitanje najkriminalnije privatizacije- privatizacije NIS-a.

-Kriminal i korupcija nemaju partijsku pripadnost i LSV je pokazala da nije spremna da učestvuje ni u čemu što nije principijelno. Liga ima jedan interes, a to je interes građana, Novog Sada a ne neki privatni interes. Nikome nismo dužni i nikoga iz ove partije nećete videti da se nalazi na sudu zbog korupcije- istakao je lider LSV navodeći i da je pre 12 godina ova partija bila izložena napadima DOS-a kada je postavila pitanje privatizacije beočinske cementare na koje ni danas nije dobila odgovor.

Ocenio je da za gubitak vlasti Novom Sadu Lider, u septembru, nije odgovorna Liga niti bilo ko iz te stranke i dodao da, umesto da se posle majskih izbora krenulo u najoštriju borbu protiv korupcije i kriminala, neki ligini partneri nisu to umeli da urade na pravi način. Jer, svako mora čistiti prvo u svojim redovima.

-LSV nije bila niti će ikad biti neko ko će odustati od ubeđenja zarad više glasova. Vreme koje je pred nama upotrebimo na pravi način, govorimo o činjenicama i istinama, a ne o volunterističkim stvarima. Osamdesetih godina Vojvodina je bila u situaciji da za sebe nešto uradi, ali se to nije moglo kako se na Kosovu nešto ne bi dogodilo. Pitam, kada ćemo mi doći na red da raspravimo pitanje Vojvodine, bez hipoteke i tapije Kosova- rekao je Čanak.

 

Dva potpredsednika i jedna potpredsednica

Delegatkinjama i delegatima predstavili su se i kandidati za potpredsednike GrO LSV Novi Sad. Od njih četvoro, ligašice i ligaši birali su troje. Najviše glasova osvojio je Dejan Bibić (146) koji je rekao da je ova demokratizacija izbora u Ligi dovela i do toga da Omladina kandiduje svog predstavnika, odnosno njega. Naveo je da je ova organizacija uložila mnogo truda i rada i da je stekla pravo na priznanje.

-Nisam potpredsednik i predstavnik samo Omladine, već celog GrO LSV Novi Sad. Moja vrata otvorena su za sve članove i verujem da mnogi imaju dobre ideje kako bi stranka mogla da napreduje. Smatram da je neophodno da osvojimo medijski prostor, da sarađujemo više sa odborničkom grupom, radimo na terenu, održavamo redovne sastanke Gradskog odbora i radimo na ravnopravnom učešću omladine i žena- istakao je Bibić.

Kristina Meneši osvojila je 136 glasova. Ona je navela da je vrlo važno da sve institucije Lige podjednako funkcionišu.

-Za bolji rad neophodno je da damo doprinos otvorenom dijalogu na sednicama GrO. Trebamo se sistematičnije baviti ljudskim resursima, formiranju i postavljanju kadrova na izvršne funkcije- zaključila je Meneši.

Za Damira Kondića glasalo je 132 delegata a on je istakao da je vrlo bitno da se u fokus rada GrO uvede i ekonomski aspekt koji je bitan za svakodnevni život. Ligu je nazvao najavangardnijom ali i najdoslednijom strankom i rekao da će i GrO biti takav.

Nažalost, Nebojša Mudrinski nije dobio dovoljan broj glasova da bi u ovom mandatu bio potpredsednik, ali, kako je istakla funkcionerka LSV Maja Sedlarević, on je u Ligi poznat kao neko ko ne poznaje reči „ne mogu“ i „neću“, kao neko ko pokazuje veliku svestranost i zbog toga veruje da će sigurno nastaviti svoj aktivizam u GrO.14 is

 

Prethodni tekstČetvoro kandidata za mesto potpredsednika GrO LSV Novi Sad
Sledeći tekstRobert Kolar reizabran za predsednika Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad