Aleksandra Jerkov preuzela dužnost

aa

Novoizabrana predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov danas je preuzela dužnost od bivšeg predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića.

Primopredaja dužnosti obavljena je simboličnim uručivanjem ključeva od sefa kabineta predsednika Skupštine, a nova predsednica parlamenta tom prilikom je najavila partnerski odnos sa članovima Gradskog veća, gradonačelnikom i zamenikom gradonačelnika.

– Iako Gradsko veće i gradonačelnik jesu izvršni organi, a Skupština predstavnički, veoma je važno da izvršni organi u gradu čuju glas svih onih koji su u Skupštini. Moje dugogodišnje parlamentarno iskustvo u Skupštini Srbije mi govori da izvršna vlast ponekad zanemari predstavničku i to nije dobra praksa. Zbog toga ću insistirati na partnerskom odnosu – istakla je Jerkov, dodajući da se „partnerski odnos“ pre svega odnosi na pitanje smanjenja administracije u gradu, privlačenje investicija, korišćenje evropskih fondova i „ono najvažnije, bezbednosti u Novom Sadu“.

– To su stvari na kojima ću insistirati na partnerskom odnosu između svih aktera u Skupštini grada bez obzira da li su pozicija ili opozicija, ali i svih članova Gradskog veća, uključujući gradonačelnika i zamenika gradonačelnika – istakla je Jerkova.

Predsednica Skupštine Novog Sada osvrnula se i na činjenicu da je prva žena na toj funkciji, ali i da je najmlađa predsednica ikada.

– Mlada žena u politici, pa tako verujem i u Novom Sadu, mora biti uvek spremnija i pripremljenija od svih drugih da bi je prihvatili kao ravnopravnu. Ali to je obaveza koju sam spremna da prihvatim – naglasila je Jerkov, poručivši da joj je drago što je žena i na funkciji zamenice predsednice, na kojoj će naredne četiri godine biti Marija Vrebalov.

Aleksandra Jerkov izabrana je za predsednicu Skupštine grada Novog Sada na prvom zasedanju novog saziva novosadske Skupštine, održanog u petak, 29. juna.

Prethodni tekstNastavak saradnje za boljitak Novog Sada
Sledeći tekstSkupština otvorena za rashlađivanje Novosađana