Apel za uvođenje vanrednog stanja u Vojvodini

1ajerkov20120520

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov, nakon konsultacija sa predsednicima skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova, apelovala je danas na ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića i načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Predraga Marića da u AP Vojvodini bude proglašeno vanredno stanje zbog tropskih vrućina.

Ona je danas uputila i pismo predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru, u kojem ga informiše o apelima prema ministru unutrašnjih poslova i načelniku Sektora MUP-a za vanredne situacije, zamolivši predsednika Skupštine AP Vojvodine da se svojim autoritetom angažuje oko iste problematike.

Usled velikih vrućina, svakodnevni život građanki i građana bio je u značajnoj meri poremećen, a Novi Sad je zbog tropskog talasa postavio česme na ulice, dok su vrata Skupštine grada otvorena za osveženje i rashlađivanje sugrađanki i sugrađana. Jerkov je od predsednika skupština opština nekoliko vojvođanskih gradova saznala da je i u njihovim gradovima stanje teško, te da, kao i u Novom Sadu, temperatura na asfaltu prelazi 40 stepeni Celzijusa.

Većina predsednika skupština opština složila se u oceni da je neophodno, budući da se naredni tropski talas očekuje od 15. jula, da nadležno republičko ministarstvo preduzme mere iz svoje nadležnosti i omogući građanima da lakše podnesu dolazeće vrućine.

– Naravno, treba napomenuti i da vanredno stanje ne znači da ima mesta bilo kakvom uzbunjivanju javnosti, već naprotiv, samo bolju organizaciju nadležnih službi kako bi svakodnevni život bio olakšan u danima dok traju ovako visoke temperature – napomenula je Jerkova u pismu Ivici Dačiću i Predragu Mariću.

Prethodni tekstSvetski prvaci u banatskim šorama u Skupštini grada
Sledeći tekstLSV-u dva resora u Vladi AP Vojvodine