April – mesec akcija (sa osme sednice IO)

Aktivnosti mesnih odbora bile su glavne teme na sednici Izvršnog odbora gradskog odbora LSV Novi Sad, osmoj po redu, održanoj danas u kino sali LSV između članova IO i predsednika mesnih odbora.

 

Najavljeno je nekoliko akcija od kojih je prva u vezi sa otvaranjem nove apoteke Apotekarske ustanove „Novi Sad“ na Detelinari koja počinje u subotu, 9. aprila, i održavaće se još dva vikenda- 16. i 30. aprila. Kako je navela izvestiteljka, članica IO, Jasmina Nikčević, ovom prilikom prikupljaće se potpisi podrške građanki i građana kako bi ovaj deo grada dobio svoju apoteku.

 

Takođe, Aleksandar Kravić najavio je početak akcije „Na redu je red“ koja će obuhvatati uređivanje sportskih igrališta širom grada. Pored toga, predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar rekao je da će se raditi i na uređenju dečijih igrališta, dok će se tamo gde igrališta ne postoje organizovati akcije prikupljanja potpisa kako bi se ova situacija rešila.

Članica IO Brankica Kozomora pokrenula je inicijativu skupljanja potpisa za peticiju protiv godišnje registracije traktora koja će zaživeti u skorije vreme, dok je Kristina Meneši opisala način sprovođenja DTD kampanje u koju su, obilazeći Liman I, prošle nedelje krenuli članice i članovi IO. Ana Kandić i i Goran Veselinović održaće u sredu i četvrtak obavezne sastanke sa kandidatima za odbornike koje će obučiti za ovu vrstu kampanje kako bi ona bila što uspešnije sprovedena.

Epilog današnje sednice predstavlja najavljena akcija prikupljanja fotografija o Novom Sadu u kojoj učestvuju sve članice i članovi LSV Novi Sad, kako bi se od najboljih fotografija napravila izložba. Prema Kolarovim rečima, poenta je pikazati i drugu, možda lošiju stranu grada, koja ipak jeste deo njega i koja obuhvata neke apsurdne situacije, užasnije prizore koji nas okružuju a za koje ne želimo da budu deo našeg života. U suštini, sve ono što Novi Sad ne bi trebao da bude. Ova akcija sprovodiće se tokom aprila, fotografije se mogu dostaviti na USB-u ili CD-u u prostorije Gradske organizacije LSV Novi Sad, Trg mladenaca 10, ili poslati na mejl jerinicans@gmail.com .

Prethodni tekstPotpisi za Futožane
Sledeći tekstOsma sednica IO GrO LSV NS