Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

lsvo-logo

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisustvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda“ odali počast svim nastradalim i poginulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.

– U današnje vreme, kada su narodno-oslobodilačka borba i tekovine i vrednosti koje su se rodile iz te borbe, bačene u drugi plan, zaboravljene i ponižene, veoma je važno da se to nasleđe ne zaboravi i ostavi novim generacijama, kao jedan od najsvetlijih trenutaka u istoriji naroda Srbije i Vojvodine. Ovakva Vojvodina, koja počiva na tekovinama NOB-a, mora čuvati i negovati tu tradiciju i ne sme je zaboraviti. Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine se uvek dosledno borila za očuvanje tekovina narodno-oslobodilačke borbe i antifašističkih vrednosti i uvek će se, bez kompromisa, suprotstavljati svim pokušajima revizije i prekrajanja istorije NOB-a – istakao je tom prilikom predsednik GrO LSVO Novi Sad Nenad Vezmar.

Uz poruku „Hvala vam za sve što ste učinili, smrt fašizmu – sloboda narodu!“ novosadski GrO LSVO odao je počast svim herojima i heroinama koji su se borili da bi mi danas živeli slobodno.

Prethodni tekstKravić: Zajednički odrediti suštinske projekte za Novi Sad
Sledeći tekstU znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a