Bogaroški: LSV će imati duplo više pokrajinskih poslanika

branislavbogaroski

Dva od osam kandidata Lige socijaldemokrata Vojvodine pobedila su u drugom krugu izbora za Skupštinu AP Vojvodine po većinskom sistemu, te će LSV u novom sazivu imati najmanje deset poslanika, izjavio je na koferenciji za novinare u sedištu stranke u Novom Sadu potpredsednik Izvršnog odbora LSV Branislav Bogaroški. 

 

Kako je naveo, situacija je još neizvesna u Žablju, gde će rezultat glasanja biti veoma tesan, što bi Ligi moglo doneti i jedanaestog poslanika. Poslanici koji su mandat osvojili pobedom u drugom krugu pokrajinskih izbora su Miloš Šibul u Kikindi i  Aleksandar Marton u Zrenjaninu.

– U Kikindi, na osnovu 95,66 posto obrađenih biračkih mesta naš kandidat je pobedio sa 51,54 odsto glasova – naveo je Bogaroški. Razlika u apsolutnim brojevima u toj izbornoj jedinici je oko 1100 glasova što, prema rečima Bogaroškog, u konačnom zbiru dodavanjem preostalih glasova ne može da se promeni.

– Takođe, u izbornoj jedinici Zrenjanin 2, na osnovu 94 odsto obrađenog, naš kandidat ima 59, 36 odsto glasova, a apsolutna razlika je negde oko 3000 glasova. Tako da i tu očekujemo da, kad nam pristignu preostala dva biračka mesta, ostane otprilike taj odnos –  naveo je Bogaroški. Ocenio je da Liga socijaldemokrata Vojvodine ima razlog da bude relativno zadovoljna izbornim rezultatom u Pokrajini.

– Mislim da je solidan uspeh Lige socijaldemokrata Vojvodine. Na prošlim izborima smo imali jednog kandidata u drugom krugu, sada smo ih imali osam – podsetio je on dodajući da će se sutra definitivno znati šta je bilo sa preostalim mandatom u Žablju.

Prethodni tekstNajbolji rezultat Lige
Sledeći tekstČanak: Nema razloga za tugu