Borba za najmlađe

Veliki priliv stanovništva i neravnomerna gradnja su gorući problemi u gradu, naglasila je kandidatkinja za odbornicu u Skupštini grada Novog Sada Jasmina Nikčević.

-Preko noći su nicale zgrade, a da se nije vodilo računa o parkiranju, zelenim površinama, dečijim igralištima i vrtićima. Deca su naše blago, i ono što za nama ostaje. Njima treba da obezbedimo budućnost i za njih se borimo. Već  33 godine koliko radim u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“, vidim sa kojim se sve problemima suočavamo- navodi Nikčević.

Ona dodaje da se Liga borila i da će se i dalje boriti za to da se izgrade nova obdaništa, a da se prošire već postojeća.

-Samim tim doći će do novih radnih mesta, a naši sugrađani, roditelji neće imati problema sa listama čekanja za upis njihovih mališana. I dalje u očima naših sugrađana vidim borbu za bolje sutra, želju da sudbinu uzmu u svoje ruke. Izborili smo se da neki vrtići budu okrečeni. Donacijama smo obezbedili vrtiće neophodnim sredstvima za rad, kao što su plazma televizori i mini linije- objasnila je ova ligašica.

Ona je podsetila da je sa Forumom žena pokrenuta i realizovana inicijativa da buduće mame imaju punu platu i na porodiljskom bolovanju. Takođe, kako kaže, LSV brine i za starije sugrađane.

-Teško je kada čovek u svom delu naselja nema osnovne elemente koji su potrebni za život. Akcijom „Apoteka na Detelinari“ koju je organizovala Liga socijaldemokrata Vojvodine, doneta je odluka u gradu da se jedna državna apotekarska ustanova otvori i u našem kraju- rekla je funkcionerka LSV.

Kao kandidatkinja za odbornicu u Skupštini grada Novog Sada, Nikčević kaže da će se i dalje boriti za decu. Prema njenim rečima, mnogo je problema u mestu gde živi, prekomerna izgradnja i infrastruktura koja sve to ne prati, komunalni problemi, sve to zajedno dovelo je do toga da se na Novi Sad gleda kao na crnu rupu.

-Rešenje problema vidim dovođenjem stranih investitora, strateških partnera, planskom izgradnjom grada. Važno je i napomenuti da je veliki broj nezaposlenih sugrađana i da bi se taj problem rešio moraju se dovoditi ljudi koji su spremni da otvaraju mala i srednja preduzeća i da zapošljavaju ljude. Svi problemi se mogu rešavati ako ovaj grad budu vodili pametni, sposobni, vredni, mudri i pošteni, a bez lažne skromnosti mogu reći da LSV to poseduje- zaključila je Jasmina Nikčević.

Prethodni tekstBorba za najmlađe
Sledeći tekstFinalna akcija-FOTO