Borko Ilić seje mržnju

NOVI SAD, 10. oktobar – Utapajući tugu zbog raspada stranke, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Borko Ilić očito gubi svaki kompas, jer je mržnju prema Nenadu Čanku pre nekoliko dana ispoljio psovkama po nazovi tabloidima, a danas grubim prekrajanjem istine i govorom mržnje.

LSV

Nenad Čanak je jasno rekao da Novi Sad infrastrukturno ne može da izdrži priliv sedam hiljada novih stanovnika godišnje, govorio o centralizaciji zemlje i činjenici da se sela prazne, a ne na način na koji to interpretira Ilić.

Sve i da su tačne glasine da Borko Ilić izjave i saopštenja piše iz bircuza oko Riblje pijace, to ne može biti opravdanje za izjave u kojima on Čanku sugeriše da se iseli iz Novog Sada. To je govor mržnje.

Sa druge strane, spominjući dolazak u Vojvodinu svih naroda i nacionalnih zajednica, Borko Ilić je zaboravio da su nekadašnji funkcioneri DSS predlagali uvođenje jezičkih patrola. Takođe, kada spominje vožnju sanki u centru Novog Sada, trebalo bi da se seti kako su nekadašnji funkcioneri DSS hteli da autonomaše u Novom Sadu gaze tenkovima.

Bilo bi lepo da, ako je neko još ostao u Gradskom odboru DSS, Borku Iliću na sve to skrene pažnju.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Prethodni tekstNi devet godina nije dovoljno za jasnu osudu neonacista
Sledeći tekstNovom Sadu ukazana velika čast