Čanak: Na delu je neka vrsta cenzure protiv LSV

tribinapetrovaradin20120420

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je odluka Republičke radiodifuzne agencije da zabrani emitovanje dva predizborna spota LSV neka vrsta cenzure.

– Pokazalo se da šta god LSV pokuša da poruči građanima putem televizijskih spotova nailazi na blokove, pa čak nije loše reći da je u pitanju i jedna vrsta cenzure – izjavio je Čanak na sinoćnom predizbornom skupu u Petrovaradinu. Čanak je ocenio da je to još jedan dokaz da je LSV u pravu.

– Jer ako te napadaju i sa leva i sa desna, onda je očigledno da je tvoja politika ona koja najviše smeta, što nas ohrabruje. To znači da nikakvi dogovori sa problemima sa kojima danas živimo nisu mogući, već se mora ići u susret problemima i rešavati ih – rekao je Čanak i izrazio očekivanje da će LSV to nakon izbora moći da uradi punim kapacitetom.

Kome smeta čist račun

Lider LSV je objasnio građanima Petrovaradina da je LSV napravio spot samo zato što je hteo da pita gde su naše pare, a RRA je nakon toga hitno zasedala i zabranila spot. Čanak se zapitao ko će da zaštiti imovinu Vojvođana koja je prodata za 400 miliona evra, što je pet puta manje od tržišne vrednosti Naftne industrije Srbije.

– Čisti računi u Srbiji ne odgovaraju samo onima koji ne vole čiste račune. Kada se taj takozvani patriotizam malo rastvori vidi se da njima smeta kada se zna šta je kupljeno našim parama i šta je ono što nam pripada – rekao je Čanak i zapitao da li ponovo treba da poverujemo u to da u Beogradu sedi nekakva “mudra ekipa” i da zaboravimo da su nas pokrali. Pozvao je građane Petrovaradina da poverenje ukažu onima sa kojima žive od rođenja, jer se bore za svoje i od njih ne mogu da pobegnu na ulici.

– Odlučili smo da prestanemo da se bojimo i počeli smo da shvatamo da smo mi najbolji, ali je uslov da najpre sve hohštaplere stavimo tamo gde im je mesto – rekao je lider LSV.

Slovenci dolazili u nadnicu

– Osnovni problem je bio što ovde ništa nije investirano i tu smo napravili strašnu grešku jer smo poverovali lažovima – rekao je Čanak. Govoreći o aktuelnoj predizbornoj kampanji Čanak je ponovio da se sve svodi na priču gde su naše pare i da je sve ostalo bižuterija. Prema njegovim rečima, danas je postalo potpuno besmisleno i pričati o ideologijama.

– Nas stalno uveravaju da treba da budemo ponosni što nas neko hvali, a kada pitamo ko će da nam plati onda nas predstavljaju kao separatiste. Ja se slažem da je teško izboriti se da ova zemlja bude bolja i da je mnogo lakše biti separatista i napraviti novu zemlju, što su dokazali da mogu i Tuđman, i Milošević i Izetbegović – rekao je Čanak i precizirao da se LSV zalaže jedino da Vojvodina ima svoju autonomiju.

Rad se podrazumeva

Narodna poslanica i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov rekla je da ne želi da građanima obećava investicije, nova radna mesta, izgradnu infrastrukture, škola i zabavišta, jer se to podrazumeva i time nijedan gradonačelnik ne bi smeo da se hvali.

– Mnogi su pre mene pokazali šta znaju i umeju i sada im je ostalo samo da obećavaju, ali obećanja ne vrede ništa ako sebi ne postavimo zadatke – rekla je Jerkov. Predsednik Skupštine Novog Sada i kandidat za pokrajinskog poslanika u izbornoj jedinici Petrovaradin Aleksandar Jovanović rekao je da je za vreme radikalske vlasti u Petrovaradinu za četiri godine investirano svega 95 miliona dinara.

– Mi smo od 2008. uložili preko 300 miliona dinara u uređenje Petrovaradina. Učinili smo puno i stvari su se počele menjati, ali to još uvek nije dovoljno – rekao je Jovanović i dodao da je prva stvar za koju će se zalagati da Petrovaradinska tvrđava dobije najveći stepen kulturne zaštite, kako bi jednog dana bila spremna da dođe pod okrilje UNESCO. Na sinoćnom skupu govorio je i gradonačelnik Novog Sada u periodu od 1974. do 1982. godine Jovan Dejanović, koji je javno podržao kandidaturu Aleksandre Jerkov. On je rekao da je njegova generacija strasno i sa puno entuzijazma započela snažnu akciju izgradnje Novog Sada i okoline i da su rezultat toga brojni kapitalni projekti kojima se Novi Sad i dan danas diči.

– Bilo bi sjajno da jedna nova generacija sa istom strašću kao mi radi na prevazilaženju sadašnjeg stanja i unošenju novih ideja za razvoj Novog Sada, a uveren sam da to može da uradi Aleksandra Jerkov sa svojim timom – ocenio je Dejanović.

Prethodni tekstJovanović: Išao sam kao predsednik Skupštine
Sledeći tekstOtvorena vrata za spas trščara