Čanak: Srbija je odabrala put evropskih integracija

1nenadcanakglasanje20120520

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak nije imao sumnje u rezultat drugog kruga predsedničkih izbora, ističući danas nakon glasanja, da očekuje pobedu kandidata liste „Izbor za bolji život“ Borisa Tadića.

Čanak je ocenio da je nakon pobede Tadića na predsedničkim izborima “sasvim jasno da je Srbija odabrala put evropskih integracija i dalje modernizacije društva”.

– Veoma sam ponosan što su nazadne snage, čiji je simbol Nikolić master Tomislav, nadam se, ovaj put poražene dovoljno jako da barem neko vreme nećemo imati problema sa njima – rekao je Čanak nakon glasanja u Novom Sadu. Dodao je da je u potpunosti siguran u pobedu Borisa Tadića iz jednostavnog razloga što veruje u građane Srbije. Govoreći o drugom krugu izbora za Skupštinu AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu, Čanak je rekao da ne veruje da će proći svih osam kandidata LSV, ali da je nemoguće da ne prođe nijedan, te da bi rezultat trebalo tražiti negde između.

– Već smo pokazali bolji rezultat nego ikada do sada i potpuno je izvesno da će LSV igrati mnogo jaču i konstruktivniju ulogu nego u prošlom mandatu – rekao je Čanak i podsetio da je LSV osvojila osam mesta po proporcionalnom izbornom sistemu.

Prethodni tekstNikolić ne sme biti predsednik
Sledeći tekstJerkov: Očekujem pobedu Tadića i kandidata LSV za poslanike