Četvoro kandidata za mesto potpredsednika GrO LSV Novi Sad

Na predstojećim unutarstranačkim izborima, koji će se održati 16. marta na Spensu, novosadski ligaši i novosadske ligašice izabraće novo rukovodstvo gradske organizacije. Pored predsednika biraće se i tri potpredsednika, a kandidovalo se njih četvoro: Dejan BibićKristina Meneši, Nebojša Mudrinski i Damir Kondić. Predstavljamo vam kandidate za mesto potpredsednika odnosno potpredsednice GrO LSV Novi Sad.

 

dejan bibic22

Kandidat za mesto potpredsednika GrO LSV Novi Sad Dejan Bibić smatra da su ovo prvi pravi demokratski izbori unutar Gradskog odbora gde je svako mogao da se kandiduje za rukovodeća mesta i gde omladina nije ispustila takvu priliku.

-Skupivši 200 potpisa naših članica i članova i predavši kandidaturu 14. februara, učinilo nas je prvima koji su to učinili, a to samo govori o organizovanosti omladine, kao i o podršci koju ona uživa od članica i članova gradske organizacije. Ukoliko budem izabran na mesto potpredsednika GrO cilj će mi biti vraćanje dostojanstva i prepoznatljivosti Lige u Novom Sadu. Jačanje i bolji rezultati gradskog odbora, a samim tim i još bolji rezultat Lige na sledećim izborima. Oni koji me dobro poznaju, znaju da sam bio isti onaj Dejan Bibić kada sam se učlanio u Ligu 2007. godine i da sam ostao isti Dejan Bibić kada sam obavljao funkcije potpredsednika GrO omladine, predsednika GrO omladine, člana Izvršnog Odbora GrO, člana Glavnog Odbora LSV. Moja vrata su uvek otvorena a moj telefon uvek dostupan, da zajedno rešavamo sve probleme sa kojima se naše članstvo susreće – kazao je Bibić.01kristinamenesi

Kandidatkinja za ovo mesto, Kristina Meneši, istakla je da će joj, ukoliko postane potpredsednica, biti veoma važno da se u javnosti demonstrira da je Liga tim a ne interesna organizacija kao neke druge stranke.

-Prva stvar na koju ću nastojati da utičem je funkcionisanje svih institucija gradske organizacije u punom kapacitetu. Između ostalih, to je i Predsedništvo Gradskog odbora i naravno Gradski odbor. Kad govorim o funkcionisanju GrO u punom kapacitetu, tu ne mislim samo na redovno sazivanje, vođenje politike LSV u Novom Sadu, donošenje političkih odluka na sednicama GrO. Tu mislim i na nešto na čemu treba svi zajedno da radimo, a to je stvaranje atmosfere otvorenog dijaloga o svim pitanjima – navela je Meneši.

Dodala je da LSV ima puno žena na čiji se rad i posvećenost oslanja stranka i to od onih iz redova Omladine, pa sve do žena uveliko potvrđenih i priznatih u svojoj profesiji te smatra da je neophodno to na pravi način valorizovati u stranačkim organima.nebojsa mudrinski

Nebojša Mudrinski poručio je da je, zahvaljujući upravo timskom radu Izvršnog odbora i intenzivnim aktiviranjem mesnih odbora postignut istorijski rezultat LSV na ovim izborima, ali da se može još i više.

-Smatram da i Predsedništvo Gradske organizacije treba da funkcioniše bolje, poput Izvršnog i mesnih odbora, a da to nažalost nije bio slučaj u prethodnom periodu. Mislim da predsedništvo gradske organizacije, predsednik i potpredsednici, mora preuzeti ključnu političku ulogu i da mora biti jako telo koje mora da ima snage da sprovede odluke donete na Gradskom odboru, čije članove delegiraju sami ligaši i ligašice. Sastanci Gradskog odbora se moraju održavati češće, a stavovi i odluke donete na sastancima se moraju uvažiti i sprovesti u delo. Uz bolju direktnu komunikaciju sa mesnim organizacijama i novo, jače Predsedništvo, Gradska organizacija će moći lakše da zastupa i odbrani svoje stavove pred Glavnim i Izvršnim odborom Glavnog odbora – predočio je Mudrinski.

Još jedan kandidat za mesto potpredsednika GrO LSV Novi Sad, Damir Kondić, smatra da buduće predsedništvo treba aktivno da sarađuje sa predsednicima mesnih odbora, ali i svakim članom koji želi da doprinese radu stranke.

-Zalagaću se da, pored opšteprihvaćenih politika i ciljeva našeg Gradskog odbora i stranke u celini, afirmišem i odabrane ekonomske teme. Smatram da je pored opštih vrednosti veoma važno istaći i ekonomske aspekte koje nas okružuju, jer su i sami  građani, od kojih očekujemo glas, vrlo osetljivi na ovo pitanje. Mojim izborom na mesto jednog od potpredsednika Gradskog odbora LSV Novi Sad, smatram da će se dati specifična težina i ekonomskim temama pored naših opštih zalaganja koje već uspešno promovišemo – zaključio je Kondić.

Prethodni tekstAleksandar Kravić kandidat za predsednika GrO LSV Novi Sad
Sledeći tekstAleksandar Kravić na čelu Gro LSV Novi Sad