Čišćenje septičkih jama ostaviti za neki drugi jubilej

td_324x160

Besplatno čišćenje septičkih jama nije način da se svečano proslavi 1. februar, Dan grada. To i više deluje kao uvreda, zamaskirana ostalim detaljima proslave.

Podsetimo, imajući u vidu način na koji su u gradu obeleženi protekli praznici, a među kojima i recimo 9. novembar, kao i sredstva koja su za to izdvojena, Omladina LSV Novi Sad je gradonačelnika u otvorenom pismu 24. januara pozvala da blagovremeno i temeljno organizuje proslavu Dana grada.

Po mišljenju građana koje su prikupili omladinci i omladinke LSV Novi Sad i predočili u tom pismu, 1. februara bi trebalo da budu besplatni, gradski prevoz, ulazi u muzeje i galerije, kao i korišćenje bazena i klizališta.

Gradonačelniku je tada sugerisano i da Novosađanke i Novosađani takođe zaslužuju i da im se tog dana omoguće besplatne turističke ture po centru grada i Petrovaradinu, kako bi se podsetili istorije svog grada. Predloženo je i da se omoguće i besplatna mesta na predstavama u Pozorištu mladih i Novosadskom pozorištu, jer će Srpsko narodno pozorište, verujemo, biti zauzeto zbog proslave ovog jubileja.

Takođe, istaknuto je i da bi gradonačelnik trebalo da pripremi tekst Povelje slobodnog kraljevskog grada Novog Sada iz 1748. kao dokumenta koji ima veze sa istorijom našeg grada. Ukoliko to nije u mogućnosti, sigurni smo da postoji nešto slično što bi moglo i trebalo da bude i njegov prigodan poklon za goste i zvaničnike umesto primerka Dušanovog zakonika koji je nedavno delio.

Svakako raduje odluka da parking, klizanje i plivanje 1. februara budu besplatni, da će se građanima deliti jabuke, dok je GSP našao za shodno da besplatnom vožnjom počasti one koji su rođeni 1. februara.

Ipak, odluka da se na 1. februar besplatno čiste septičke jame nam se čini neprikladnom, pa čak i uvredljivom.

Budući da se radi o usluzi koja je važna i potrebna građanima, predlažemo da im se ona svakako omogući ali možda nekog manje značajnog jubileja, kakvih sa ovom vlašću ne nedostaje.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstPoziv gradonačelniku da organizuje proslavu 1. februara
Sledeći tekstLSV ne deli Novosađane za razliku od ove gradske vlasti