Čuvajmo Dunav, uvraća nam i uzvratiće nam dobrim!

dandunava2015

Gradski odbor LSV Novi Sad obeležio je 29. jun Dan Dunava nizom akcija posvećenih očuvanju i zaštiti Dunava i priobalja, kako bi skrenuli pažnju građanki i građana na važnost očuvanja Dunava ne samo zbog njegovog značaja u privredi, ekonomiji i turizmu, već i zbog očuvanja zdravog ekosistema reke i njegovog biodiverziteta.

Mesni odbor LSV Futog je uoči dana Dunava očistio deo priobalja na Futoškom nasipu i skrenuo pažnju na to u kojoj meri je reka ugrožena divljim deponijama, koje niču na njenim obalama.

dunavfutog2015_800x598

 

Istovremeno, članice i članovi Stručnog saveta za zaštitu životne sredine Gradskog odbora LSV Novi Sad i Mesnog odbora Dunav su juče, u nedelju 28. juna, uličnom akcijom na Beogradskom keju podsetili Novosađanke i Novosađane da je neophodno zaštititi Dunav od izlivanja neprečišćenih otpadnih voda u reku, te da je upravo to jedan od glavnih faktora koji utiče na opadanje kvaliteta dunavske vode nakon prolaska pored Novog Sada.

Tom prilikom građanima i građankama Novog Sada je ukazano da je dobrobit Dunava odgovornost svih nas.

– Čuvajmo Dunav, uzvraća nam i uzvratiće nam dobrim – poručili su ligaši i ligašice.

U vezi sa tim, Savet za zaštitu životne sredine Gradskog odbora LSV Novi Sad od gradskih vlasti zahteva da obezbede prečistač otpadnih voda ali i inspekcijski nadzor kako bi se sprečilo nastajanje divljih deponija uz obalu Dunava.

Prethodni tekstJoš jedno polovično rešenje gradske vlasti
Sledeći tekstLiga očekuje odličan rezultat na pokrajinskim izborima