Da li se to JP „SPC Vojvodina“ stidi zastave Vojvodine?

zastavaspens2

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zahteva da se hitno vrati zastava AP Vojvodine ispred JP „SPC Vojvodina“.

Da li se to gradska vlast, odnosno njen menadžment u JP „SPC Vojvodina“ stide zastave AP Vojvodine, pokrajine koja je u vreme pune autonomije taj SPENS i izgradila?

Koji bi mogao biti drugi razlog da je skidaju u vreme međunarodnog sportskog turnira, kada su na istom mestu ostale zastave Republike Srbije, Grada Novog Sada i JP „SPC Vojvodina“?

Pozivamo gradonačelnika da uloži svoj autoritet da se zastava vrati na mesto i da se više ne dozvoli njeno uklanjanje.

Podsećamo i da je Vojvodini pravo na obeležja, garantovano čak i ovakvim Ustavom Republike Srbije.

Ako aktuelnoj postavci menadžmenta novosadskog SPENS-a, slučajno padne na pamet da pokušaju da se opravdaju nekom besmislicom kao onom ranije korištenom u drugim gradovima – da je zastava skinuta zbog pranja, LSV Novi Sad im poručuje da onda odmah iz sredstava namenjenih reprezentaciji kupe više vojvođanskih zastava, pa da ih koriste naizmenično.

Opšte je poznato da nijedna zastava ne sme da dodiruje tlo, pa ako se, kao na fotografiji vidi da se zastava AP Vojvodine provlači kroz blato, to bi moglo da se protumači kao odnos dela aktuelne vlasti u Novom Sadu prema Vojvodini uopšte.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstSastanak LSV sa šefom delegacije EU u Srbiji
Sledeći tekstNikad više zastavu Vojvodine u blato!