Đaci srednje Poljoprivredne škole u Skupštini grada Novog Sada

ucenici u skupstini grada

Učenici i učenice srednje Poljoprivredne škole iz Futoga posetili su Skupštinu grada i razgovarali sa predsednikom gradskog parlamenta Aleksandrom Jovanovićem o radu Skupštine i Gradske uprave.

Jovanović je u uvodnom izlaganju objasnio funkcionisanje zakonodavnih i izvršnih organa u gradu, a zatim su tokom razgovora u velikoj sali Skupštine grada, đaci  postavljali pitanja. Najviše su ih zanimali predstojeći izbori, planovi parkiranja, uvođenje tramvaja, problemi u naseljima Bocke i Veterniku i drugo.

– Ideja je da na ovakav način srednjoškolci i srednjoškolke više saznaju o onom što uče iz predmeta o poznavanju Ustava, odnosno da se u samom ambijentu Skupštine upoznaju sa nadležnostima gradskog parlamenta i gradske uprave – istakao je Jovanović.

Na kraju razgovora predsednik Skupštine im je poručio da nastave posle srednje škole sa obrazovanjem, jer će tako imati veći izbor i mogućnosti za zapošljavanje. Zatim su đaci  posetili i Kancelariju za mlade i upoznali se sa njenim radom

Poseta učenika i učenica srednje Poljoprivredne škole sa domom učenika iz Futoga organizovana je u okviru prakse „Otvorena vrata Skupštine grada“, tokom koje je za skoro četiri godine održano više od 30 susreta sa novosadskim srednjoškolcima i srednjoškolkama.

Prethodni tekstOtvorena izložba nagrađenih radova sa 20. Salona urbanizma
Sledeći tekstŽene u Srbiji i dalje diskriminisane!