Delegacija LSV na sastanku kod načelnika PU Novi Sad

Novi Sad, 24. januar – Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa šefom  Izbornog štaba Bačka Lige socijaldemokrata Vojvodine Robertom Kolarom sastala se i razgovarala sa načelnikom Policijske uprave Novi Sad Sinišom Radakovićem. Sastanak je održan u četvrtak, 21. januara u prostorijama Policijske uprave Novi Sad.

robert-kolar-20120703
Tom prilikom, Kolar je ponovio apel LSV upućen 30. decembra da na vreme, već sada, dok izbori još nisu ni raspisani, u Novom Sadu ali i u drugim naseljenim mestima na području koje obuhvata ove Policijska uprava, bude isplanirano i obezbeđeno da tokom izbornog dana ispred biračkih mesta, dežuraju po jedan policajac ili policajka, kako bi bila onemogućena kupovina glasova. Kolar je ocenio da bi prisustvo policije na zakonom dozvoljenoj udaljenosti od birališta onemogućilo sve one koji bi ponovo pokušavali da zastrašuju, presreću, potkupljuju, prisiljavaju, doturaju papiriće, obećavaju zaposlenja, prave lažne redove i na drugi način krše zakon. Sama najava takve aktivnosti, zaključio je on, doprinela bi prevenciji i verovatno odvratila neke od onih koji bi ponovo pokušali da naruše izbornu tišinu, utiču na izbornu volju građana i narušavaju sam temelj demokratije i demokratskih procesa.
Tom prilikom delegaciji LSV je jasno predočeno da se ovom pitanju prilazi vrlo pažljivo i detaljno, kao i da se već sada razmatraju i planiraju različite aktivnosti, a neke od tih mera i radnji biće preduzete preventivno.
Nakon sastanka, rukovodstvo Gradskog odbora LSV je ocenilo da je razgovor bio veoma koristan i ohrabrujuć, kao i da će Liga, ukoliko bude potrebe, neposredno pred izborni dan ponoviti zahtev da se građankama i građanima  obezbedi da slobodno i u miru izađu na birališta i izraze svoju volju na izborima.
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Prethodni tekstLSV Novi Sad obeležio godišnjicu Novosadske racije
Sledeći tekstGrađani da sami odluče na osnovu onoga što vide