Demokrate da odluče da li smo im bliži mi ili Dveri

kolarr

Još uvek nismo dobili zvaničnu potvrdu od Demokratske stranke da će u Novom Sadu formirati vlast uspomoć SPS-a, DSS-a, Radikala i Dveri, premda smo čuli informacije o takvoj mogućnosti, rekao je za Novine novosadske Robert Kolar, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad.

On je, govoreći o pregovorima, istakao da ga je iznenadilo što DS i SPS ne nastupaju kao dve odvojene partije, već kao jedinstven blok, “što je naročito čudno imajući u vidu rasplet na republičkom nivou”.

-U tim pregovorima, do sada nismo uspeli da se usaglasimo oko preuzimanja odgovornosti, iako su naši zahtevi bili poprilično realni i pristojni. DS i SPS, kao jedna strana u pregovorima, nisu želeli da nam omoguće da preuzmemo resore u kojima su građani prepoznali naš dobar rad i na izborima nam ukazali poverenje da nastavimo započete poslove. Prilikom pregovora nismo isticali činjenicu da je DS sa 32 mandata od pre četiri godine pao na 16, dok smo se mi sa 9 odborničkih mesta narasli na 15, pa su naši zahtevi bili čak i ispod nivoa te proporcije. Smatrali smo da nije novosadski to isticati – kaže Kolar.

Kolar napominje da će se konačan epilog videti tek na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada, ali i da veruje da će preovladati zdrav razum, odnosno da će DS zaključiti da joj je LSV “makar malo prirodniji partner nego što su to Dveri I radikali”.

Prethodni tekstDogovor zavisi od ishoda pregovora u Republici
Sledeći tekstAkcija povodom Dana Dunava