Deo Telepa dobio kanalizaciju

kanalizacijatelep-1

Izgradnja kanalizacione mreže, za poslednjih 130 domaćinstava južnog Telepa koja je nisu imali, okončana je i nakon ovih radova sva domaćinstava oko Ulice Sime Matavulj priključena su na gradsku kanalizacionu mrežu.

Završne radove na izgradnji kanalizacije obišli su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, gradonačelnik Igor Pavličić i direktor JKP „Vodovoda i kanalizacije“ Branko Bjelajac

– Ravnomeran razvoj grada, posebno u komunalnoj infrastrukturi, treba da bude prioritet svake vlasti. Moramo imati na umu da su građani i građanke oni kojima se mora omogućiti što bolja i kvalitetnija usluga. Nedopustivo je da u 21. veku pojedini nemaju kanalizaciju i ova vlast je učinila najviše u proteklih nekoliko godina da se ovakva politika zastupa, da sagledamo koliko god je moguće u zavisnosti od ekonomske situacije da svi ljudi, kako u gradu tako i u prigradskim naseljima, dobiju kanalizaciju – kazao je Jovanović.

On je dodao da je izgradnjom kanalizacije, nasip u ovom delu grada bezbedniji.

– Tokom visokog vodostaja Dunava, postojala je opasnost da se preko septičkih jama voda izlije. Zato ova investicija ima višestruki značaj, ne samo za građane Telepa, već i za ceo Novi Sad – zaključio je Jovanović.kanalizacijatelep2

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić istakao je da je izgradnja kanalizacije bila „osnovni zahtev stanovnika Telepa“.

– Zahvaljujući višoj ceni vode i većoj mogućnosti investiranja od strane „Vodovoda i kanalizacije“, uspeli smo da investiciju završimo, a da 130 domaćinstava dobije kanalizaciju – podvukao je Pavličić.

Žitelji ovog dela Novog Sada do sada su koristili septičke jame, a izgradnja sekundarne kanalizacione mreže sa priključnim šahtovima trajala je oko dva meseca. Radovi su koštali 60 miliona dinara, a među ulicama koje su dobile kanalizaciju su delovi Sime Matavulja, Bolmanske, Mornarske i Prešernove.

Prethodni tekstFinale Kupa se igra u Novom Sadu
Sledeći tekstŠimek: Poštovati svoje, ali i tuđe