Dok je nas iz LSV, SPENS ćemo braniti

NOVI SAD – Potpredsednik LSV i gradski odbornik Robert Kolar učestvovao je u razgovoru koji je Vojvođanski klub organizovao u saradnji sa dopisništvom Danasa u Novom Sadu, na temu „Šta će biti sa SPENS-om?“ odnosno, „Šta je najbolje da bude sa SPENS-om?“

Sagovornici su sagledavali moguća rešenja za SPENS: da li je optimalno rešenje u rušenju, revitalizaciji, ili transformaciji SPENS-a, a Kolar je tom prilikom istakao da je suštinski najbitnije za SPENS to da i programi i sport mogu da se vrate na onaj nivo na kojem su bili i u zlatno vreme.

Dok je Lige socijaldemokrata Vojvodine, mi ćemo SPENS braniti isto kao što smo branili uvek vitalne vrednosti u gradu. U vreme kada sam i ja bio deo rukovodećeg tima SPENS-a, on je poslovao pozitivno. Ubeđen sam da je glavno pitanje budućnosti SPENS-a sam koncept SPENS-a. Prioritet je, čak i pre revitalizacije, određivanje koncepta SPENS-a koji mora biti prilagođen današnjem trenutku – poručio je Kolar.

To je ključno, jer se sve promenilo, i država u kojoj živimo i vreme u kojem živimo. SPENS, kao i njegov osnivač moraju da nadu rešenje, a ono je, u svakom slučaju i pre svega drugog, u konceptu. Po mom skromnom mišljenju kao jednog od Novosađana, na prvom mestu koncepta mora biti program, sportski i kulturni. Duboko sam ubeđen da je revitalizacija moguća, nakon određivanja samog koncepta – istakao je on.