Dokazano: LSV bila u pravu kada je upozorila na „Promenadu“

Novi Sad, 15. novembar 2018. – Tržni centar „Promenada“ danas počinje sa radom bez upotrebne dozvole, koju bi trebalo da joj izda nadležna Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada.

LSV

Dakle, rad „Promenade“ u narednih, najduže, godinu dana rada dozvolila je Komisija za tehnički pregled objekta od strane instituta kojeg je angažovao investitor, a ne nadležna gradska uprava.

Iako je iskoristila svoje zakonsko pravo da dozvoli probni rad “Promenade” i ta komisija je jasno istakla potrebu da u tom periodu investitor izradi elaborate, te, prati i u skladu sa projektom rešava pitanje podzemnih voda.

Na ovaj način, još jednom su potvrđeni svi navodi Lige socijaldemokrata Vojvodine koja je pre dva meseca prva upozorila na potrebu i važnost rešenja ovog problema.

I tada i danas, zahtevali smo i zahtevamo da investitor odmah, bez oklevanja, i bez obzira na troškove preduzme odgovarajuće građevinske mere.

Rekli smo i ponavljamo da dok se to ne učini, taj objekat ne sme dobiti upotrebnu dozvolu niti biti pušten u rad.

LSV pozdravlja sve investicije u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju u celini ali ne po svaku cenu i sigurno ne po cenu kvaliteta života i zdravlja svojih sugrađana.

Saradnja na ovom slučaju sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, kao i usaglašen stav po ovom pitanju, predstavljaju još jedan dokaz da sasvim jasne političke razlike na republičkom i pokrajinskom, nisu i ne moraju biti prepreka zajedničkom i posvećenom radu na lokalnom nivou u cilju kvalitetnog života građana.

Predsednik
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Aleksandar Kravić