Dokle je stigla istraga u vezi sa potpisivanjem štetnog ugovora?

jovanovic20120312

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve nadležne institucije da jasno kažu građankama i građanima dokle je stigla istraga u vezi sa potpisivanjem štetnog ugovora sa ATP Vojvodinom?

 

 

U kojoj fazi je postupak i ko su ljudi koji će imenom i prezimenom odgovarati za infrastrukturne projekte koji će izostati u trenutku kada poverioci ATP Vojvodine povuku 1,3 milijarde dinara sa računa Novog Sada?

Građani i građanke Novog Sada imaju pravo da znaju ko će i kako snositi odgovornost zbog toga jer je reč o sumi za koju je moglo biti izgrađeno šest škola, 200 kilometara vodovodne ili oko stotinu kilometara kanalizacione mreže.

Stranačka pripadnost ne sme da zaštiti bilo koga, ni tadašnju radikalsku gradonačelnicu Maju Gojković koja je ugovor potpisala, niti bilo koga od njenih saradnika koji su takođe promenili stranku.

Pored nje i njenih tadašnjih stranačkih i koalicionih pomagača, nadležni bi sigurno trebalo da procene da li je prethodni gradonačenik Igor Pavličić imao mogućnosti da taj ugovor raskine i da li je možda svojim nečinjenjem doprineo da šteta ne bude sprečena.

 

Potpredsednik

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Prethodni tekstNeophodna veća odgovornost u gradu
Sledeći tekstStop degradiranju praznika i žena