Dušan Bajić kandidat LSV za gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD, 6. april – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad predstavio je danas kandidate za odbornike i odbornice u Skupštini grada Novog Sada, a dugogodišnjeg direktora više gradskih preduzeća i iskusnog menadžera Dušana Bajića kao kandidata za gradonačelnika.

Dušan Bajić je istakao da je gradu potreban menadžer, domaćin, koji će 24 sata dnevno, 365 dana godišnje biti u funkciji grada i na raspolaganju građanima, te da ne sme biti razlike u kvalitetu života u gradskim i prigradskim naseljima.
On je naveo da se moraju desiti drastične promene, mora se bolje živeti u Novom Sadu, mora mu se vratiti stari sjaj i mora se polagati odgovornost u svakom trenutku svim građanima Novog Sada. Osnova u vođenju grada i javnih i javnih komunalnih preduzeća biće, kako je naveo, na prvom mestu stručnost i iskustvo.
– Da bi pokazali koliko smo premni da služimo interesima grada, jedna od prvih stvari će biti insistiranje na tome da sva imenovana lica i svi direktori javnih i javnih komunalnih preduzeća svojom ličnom imovinom garantuju svoje postavljenje, ako dovedu preduzeće ili ustanovu u lošiji finansijski položaj nego što su ga preuzeli. Pretpostavljam da će onda naš princip doći do svog vrha i da će se samo stručni ljudi prihvatiti takvih obaveza i takvih zadataka, a da će im osnovni motiv u glavi biti boljitak grada Novog Sada – istakao je Bajić.
On je najavio i da će ubuduće Skupština grada na redovnim sednicama, svakih šest meseci, raspravljati samo o radu direktora javnih i javnih komunalnih preduzeća, ocenjivati njihov rad, tražiti odgovornost i zahvaljivati se pojedincima za koje se bude smatralo da ne rade dovoljno dobro.
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Prethodni tekstAktivisti Lige u svakom delu Novog Sada
Sledeći tekstPredstavljanje kandidata GrO LSV Novi Sad