Fajgelj mora da odgovara

NOVI SAD, 27. februar – Mržnja i nasilje koju Andrej Fajgelj širi u javnom govoru prevazilazi sve granice i krajnje je vreme da za to odgovara. Ovoga puta, nakon pretnji zaštitniku građana, nije dovoljno da Fajgelj bude priveden.

Fajgelj mora da odgovara na sudu i njegova kazna mora biti primer kako će se država odnositi prema onima koji šire mržnju i nasilje.
Nemajući boljih ideja da skrene na sebe pažnju, Fajgelj poseže za najnižim oblicima primitivizma, nadajući se da će tako pronaći svoje istomišljenike i sledbenike.
Andreja Fajgelja je novosadska javnost dobro upoznala dok je do nedavno bio direktor Kulturnog centra grada. To je onaj čovek koji se „proslavio“ skidanjem latinične table, cenzurom izložbe i aferom sa ogromnim honorarima svojoj savetnici, zbog čega je pre devet meseci podneo ostavku.
U međuvremenu, uspeo je da dva puta bude priveden. U novembru je pozivao na ustanak, a sada preti ubistvom.
Činjenica da je Fajgelj bio deo gradske vlasti u Novom Sadu, ne sme biti izgovor ili olakšavajuća okolnost koja će ga zaštititi od odgovornosti i dozvoliti da se zaboravi i šta je radio kao direktor Kulturnog centra i šta radi nakon ostavke.
 
Predsednik
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Kravić
Prethodni tekstGradska vlast bira restorane umesto da rešava komunalne probleme
Sledeći tekstLSV na pokrajinske i izbore u Novom Sadu ide samostalno