Finale fudbalskog kupa u Novom Sadu

jovanovic20111227

Danas se odigravaju prvi mečevi polufinala fudbalskog kupa Srbije, u kojima se sastaju Crvena zvezda – Partizan i Vojvodina – Borac, a ovogodišnje izdanje kupa biće upamćeno po tome što se prvi put u istoriji neće igrati u Beogradu, već u Novom Sadu.

Do tih promena je došlo na inicijativu predsednika Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jovanovića, odnosno nakon njegovog pisma predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću.

– Neko će možda da pomisli da je ova promena samo u interesu Novog Sada, ali ubeđen sam da nije tako. Siguran sam da je ovo za dobrobit srpskog fudbala koji već ima mrtvu ligu. Sada se pruža šansa svim gradovima i klubovima da budu domaćini – rekao je on.

Nakon Jovanovićevog pisma Fudbalski savez Srbije je prošle godine uneo novi član (8) u Pravilnik o kup takmičenju, po kome i gradovi mogu da budu organizatori (to su do sada bili klubovi).

– Mislim da delim mišljenje većine da je dobro da se srpski sport promoviše i van Beograda. Ruku na srce, teško je bilo šta promovisati na lošim stadionima i terenima, kakvi su uglavnom van glavnog grada, ali i to je nešto što bi trebalo popravljati. Evo, na primer, Novi Sad je poslednjih godina dosta uložio u gradski stadion „Karađorđe” koji sada ima najmoderniju rasvetu u zemlji, ali još nije u zadovoljavajućem stanju – navodi Aleksandar Jovanović.

On je podsetio da su mu mnogi govorili da je nemoguće da se finale kupa izmesti iz Beograda i da se uzalud trudi oko toga. Ipak, FSS je prihvatio njegov predlog i ostaje da se vidi da li će neki drugi gradovi krenuti stopama Novog Sada.

Prethodni tekstKreću najveće investicije „Vodovoda i kanalizacije“
Sledeći tekstJovanović najavio učešće na Novosadskom polumaratonu