FK „Vojvodina“ – ponos našeg grada

Novi Sad –  Fudbalski klub „Vojvodina“ je jedno od malobrojnih sportskih društava sa tradicijom dugačkom skoro jedan vek, i zbog toga je neophodno pomoći mu da se odupre krizama

, da unapredi svoj rad i nastavi da niže uspehe, rečeno je na tribini „FK Vojvodina – na korak do veka“, održanoj u Skupštini grada. Inicijativa da se FK „Vojvodina“ izuzme iz privatizacije, koja je usvojena na prethodnoj sednici gradskog parlamenta odličan je primer konkretne podrške Grada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović kazao je da svaki grad želi da bude po nečemu prepoznatljiv i da je njegova želja da se Novosađani ponose upravo svojim fudbalskim klubom, koji je nepravedno zanemaren.

– Nema puno institucija, a još manje sportskih klubova,  koji mogu da se pohvale toliko dugom istorijom, koliko može Fudbalski klub „Vojvodina. Za skoro vek svog postojanja klub je doživeo puno uspeha, iznedrio puno dobrih igrača, i svako na svoj način treba da pomogne da bi klub i u budućnosti nizao uspehe – kazao je Jovanović na početku tribine, dodajući da FK „Vojvodina nije samo gradski klub, nego klub cele Pokrajine.

Na tribini je govorio i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Aleksandar Kravić i tom prilikom istakao da je Fudbalski klub „Vojvodina“ „brend“ Novog Sada i da se kao takav mora spasiti od „vihora ovih kriza koje su nas snašle“.

– Vrlo često se stvari koje su deo naše istorije i tradicije nipodaštavaju i odbacuju, i naša je ideja da radimo na tome da se značaj „Vojvodine“ nipošto ne izgubi. Treba praviti kompromise, ali ne smemo dozvoliti da se Klub prepusti pojedinačnim interesima – izjavio je Kravić, i naveo primer Košarkaškog kluba „Vojvodina“ koji je sličnim inicijativama spašen.

Na tribini su još pričali generalni sekretar FK „Vojvodina“ Radisav Rabrenović, koji je govorio o planovima ovog kluba, kao i nekadašnji internacionalni fudbalski sudija Zoran Arsić, koji je naglasio da ovakve tribine pokazuju pravu društvenu odgovornost. Pored pomenutih u debati su učestvovali istoričar Petar Đurđev, autor nekoliko monografija o FK „Vojvodina“ Bora Milosavljević i direktor Arhiva grada Bogoljub Savin. Diskusiji su se priključili prisutni, među kojima je bilo kako sportskih radnika, tako i prijatelja kluba i simpatizera.

Tribinu „FK „Vojvodina“ – korak do veka“ organizovao je Savet za sport GrO LSV NS, a predsednik tog Saveta Pavle Gantar je bio jedan od učesnika u izradi usvojene inicijative da se novosadski klub izuzme od privatizacije.

Prethodni tekstObeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi
Sledeći tekstKamenica: kanalizacija u procesu istraživanja, pijaca čeka rebalans budžeta