Gimnazijalci u Skupštini grada

13-03-12-1

Učenici i učenice gimnazije „Laza Kostić“ posetili su danas Skupštinu grada Novog Sada i sa predsednikom gradskog parlamenta Aleksandrom Jovanovićem razgovarali o radu Skupštine i Gradske uprave.

– Četvrtu godinu u Skupštini grada organizujemo prijeme za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija i u prethodnom periodu postigli smo ono što smo zacrtali kao cilj, da rad Skupštine, Gradske uprave i nadležnosti lokala što više objasnimo i približimo mladim ljudima – istakao je Jovanović.

On je podsetio da su u prethodne četiri godine u posetu Skupštini grada dolazile gotovo sve novosadske srednje škole i gimnazije, a da su učenici i učenice na ovim prijemima imali prilike da pitaju sve što ih zanima o radu lokalnih ustanova i institucija.

Tokom posete gimnazijalce i gimnazijalke interesovao je stav grada o Društvenom centru, vraćanje kasarni putem restitucije, da li će biti izgrađena fiskulturna sala u Gimnaziji „Laza Kostić“, kakve su sankcije za odbornike i odbornice koji nepoštuju Poslovnik, razlike Skupštine u odnosu na pre 20 godina, razlog štrajka u upravama i drugo.

Prethodni tekstTribina LSV u Kisaču
Sledeći tekstTribina LSV u Novom Sadu