Građani moraju da brinu o svojoj okolini

boba

I pored toga što se Novi Sad aktivno uključuje u akciju „Očistimo Srbiju“, divljih deponija, zbog nemara građana, ima sve više. Iako su kazne za bacanje smeća na javnim površinama velike, građani ne razmišljaju o pravilnom odlaganju otpada. Novosađanin Slobodan Ilić podsetio je da ni Podbara, gde on živi, nije oslobođena ovog problema i da to samo prikazuje lošu sliku grada i njegovih meštana.

-Pored neprijatnog mirisa koji se konstantno oseća, problem su i psi lutalice koji se tu skupljaju. Pokušali smo mi mnogo puta da reagujemo kada vidimo ljude da bacaju tu smeće ali nije prošlo pozitivno. Treba svest građana da se promeni kako bi se smanjile divlje deponije svuda po gradu- kaže Ilić.

On je podsetio da je sa nekoliko svojih sugrađana i komšija učestvovao u akciji čišćenja deponije u Ulici Save Vukovića što je naišlo na pozitivne komentare. Takođe, kako je rekao, prema sadašnjoj hijerarhiji u gradskim ustanovama, postojanje divlje deponije mora se prijaviti Komunalnoj inspekciji grada Novog Sada, jer „Čistoća“ može da rešava taj problem na terenu tek po dobijanju naloga za čišćenje. Ilić smatra da građani mogu i sami doprineti uklanjanju smeća iz svoje okoline.

-Podbara, kao deo šireg centra grada i jedan od njegovih najstarijih delova, sigurno nije zaslužila da se pretvori u deponiju. Sprečavanje toga će nam u narednom periodu biti jedan od glavnih zadataka- zaključio je ovaj Novosađanin.

Prethodni tekstJoš prostora za decu
Sledeći tekstUklonjeno smeće iz Ulice Milovana Glišića