Gradonačelnik da brine o gradu 365 dana godišnje

NOVI SAD – Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnika Novog Sada Dušan Bajić izjavio je da Novom Sadu Sadu nije potreban politikant, već menadžer koji će o gradu brinuti 365 dana godišnje. On ima pripremljen program, u kojem su na prvom mestu stručnost i odgovornost.

Stručnost i odgovornost

– Stručnost će se ogledati kroz kadrove koji će obavljati svoje poslove i koji imaju debelo iskustvo iza sebe za takav vid rada u komunalnoj privredi, koji će odgovarati za to i koji će polaganjem hipoteke na svoju imovinu garantovati da neće upropastiti firme koje im se povere da rade, jer će u protivnom upropastiti i sami sebe – kazao je Bajić za televiziju B92.

On je juče novinarima u Novom Sadu rekao i da je jedan ozbiljan vid odgovornosti i to što će se na šest meseci, na redovnim sednicama Skupštine grada, proveravati rad svih direktora javnih i javnih komunalnih preduzeća. Kako kaže, na kraju sednice će se glasati o poverenju i njihovom radu.

– Oni koji ne rade dovoljno dobro, njima ćemo se zahvaliti na tome. Koji rade, ostaće i dalje da rade u interesu građana i ovoga grada – dodaje Dušan Bajić.

Kao bitan element Novog Sada je komunalna privreda, odnosno da se javna preduzeća osnivaju da bi zadovoljila potrebe građana po što nižim cenama.

Komunalni sistem da pojeftinjuje

– Komunalni sistem prvo mora da funkcioniše, i to znatno bolje nego što je do sada funkcionisao. Nije jedna od odlika komunalnog sistema da redovno poskupljuje. Ne. Jedna od odlika komunalnog sistema mora postati i da pojeftinjuje kada za to ima elemenata. Na primer, danas u Novom Sadu može da pojeftini vodovod, može da pojeftini gradska toplana, a oni to ne rade – naglasio je kandidat LSV za gradonačelnika.

On je izjavio i da je briga o građanima i njihovom boljitku osnova rada gradonačelnika. Sadašnja vlast se, ocenjuje, ne bavi dovoljno time. Više se bavi onim što dobija kao uputstva iz Beograda.

– Mi nemamo koga da nam daje uputstva iz Beograda i nismo navikli na to. Radićemo isključivo za ovaj grad i u interesu ovog grada – zaključuje Dušan Bajić.

(BILSV, 12.04.2016)

Prethodni tekstPredstavljanje kandidata GrO LSV Novi Sad
Sledeći tekstNovi Sad zaslužuje duel kandidata za gradonačelnike