Gradonačelnik da proveri šta se dešava u JP Informatika

01kravic20130703

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je danas da je, prema njegovim saznanjima, JP „Informatika“ u poslednjih nekoliko nedelja poslala Novosađanima 50.000 naloga za plaćanje koji sadrže plaćanje osnovnog duga i troškova izvršnog postupka, koji su jako veliki.

Uz 1.000 dinara kamate, zaračunato i 15.000 za izvršenje

On je na konferenciji za novinare rekao da su građani, koji su se obratili LSV, izmirili svoja dugovanja, ali su sada dobili račun za kamatu u iznosu od 1.000-2.000 dinara koja nije plaćena od ranije, pa se na to traži plaćanje troškova izvršenja u iznosu od 15.000 dinara. To je, prema Kravićevim rečima, potpuno neprimereno.

– Svako treba da plati svoj dug, ali treba znati da su Novosađani, u odnosu na ostatak zemlje, dobre platiše i ovde ljudi svoje račune najčešće plaćaju. Način na koji JP „Informatika“, praktično angažujući svoje izvršitelje, pljačka Novosađane. Od tih 15.000 dinara, hiljadu ili dve hiljade dinara je sudska taksa, a ostalo su troškovi izvršitelja – istakao je Kravić.

Četvrti gaf „Informatike“

Predsednik GrO LSV Novi Sad je dodao da je ovo već četvrti put da JP „Informatika“ pravi gafove. Prvo je, kako je rekao, bez pitanja i objašnjenja nametnuto „Sogaz“ osiguranje pored već postojećeg, novosadske firme „DDOR“.

Posle toga je finansiran CD Slobodana Trkulje, a sad je uvedena odžačarina koja se plaća preko računa JP „Informatika“. Ovo je, naglasio je Kravić, vređanje pameti Novosađana, jer je drsko, bezobrazno i nekorektno.

– Pozivamo gradonačelnika da interveniše u ovom slučaju,. On je pre mesec dana rekao da postoje direktori koji su shvatili svoj posao tako da imaju fikus, sekretaricu i da u dva sata odu u kafanu, pa neka proveri šta se dešava sa rukovodstvom „Informatike“ – rekao je on.

Šta je sa romskim jezikom?

Aleksandar Kravić je podsetio da su aktuelni gradonačelnik Novog Sada i njegov zamenik pre nešto više od godinu dana rekli da će, pošto u Skupštini grada postoji grupa odbornika Romske demokratske stranke, podneti inicijativu da se romski jezik uvede kao zvaničan službeni jezik unutar Gradske uprave.

– To do danas nije urađeno. LSV nema problem da posle godinu dana, ako treba, podnese inicijativu za uvođenje romskog jezika u zvaničnu upotrebu, jer smo mi za svaku vrstu širenja demokratije i otvaranje mogućnosti manjinama da se bolje osećaju i bolje funkcionišu – zaključio je Kravić.

Prethodni tekstSa Policijskom upravom za Vojvodinu Novi Sad ne bi bio tri i po godine bez načelnika policije
Sledeći tekstMafijaški rukopis neprihvatljiv za Novi Sad