Gradska vlast da hitno uvede red u poslovanje JKP Put

td_324x160

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradsku vlast da interveniše na sve raspoložive načine i hitno uvede red u JKP “Put” i njihovo poslovanje.

Ujedno očekujemo da se ispita na koji način je JKP “Put” na poslove rekonstrukcije Partizanske ulice uveo kao podizvođača preduzeće koje nema dovoljno opreme i ljudi pa angažuje ljude i tehniku istog tog JKP “Put”?!

Nakon toga, trebalo bi proveriti i ostale ugovore za angažovanje podizvođača na ostalim raskopanim ključnim tačkama širom grada. Čemu uopšte služi JKP “Put” ako poslove prepušta podizvođačima i njih plaća, dok svoje radnike osposobljene i zaposlene da bi to radili – ostavlja bez posla i bez plata?

Ponavljamo: Nije tačno da se mora otpuštati da bi „Put“ radio, nego radnike treba uposliti, a ni ovo aktuelno rukovodstvo to ne ume i svojom nesposobnošću ih je dovelo na sam rub egzistencije.

Prošli štrajk zaposlenih u JKP “Put” dogodio se u trenutku kada je bila raskopana raskrsnica kod Futoške pijace, a ovaj, najnoviji, samo četiri dana nakon demonstracije spremnosti zimske službe, kada su kamioni i mašine umesto da rade širom raskopanog grada, poređani da se nadležni pohvale pred medijima.

Dužnost javnokomunalnih preduzeća je da budu spremna za zimski period i brinu o gradu. To nije nešto čime bi trebalo da se hvale poređavši kamione, so i mehanizaciju.

A, ako zaista hoće da dokažu da su spremni da čiste gradske saobraćajnice tokom zime, neka javnosti pokažu da su im svi ti kamioni registrovani, da neki od njih nisu isključeni iz saobraćaja zbog ćelavih guma, da pokažu zalihe goriva veće od nekoliko stotina litara, zatim rezerve maziva i rezervnih delova. Ili, barem, novac određen za te namene.

Isto tako, treba da znaju da zimsku službu ne čine samo tehnika i mašine, nego i radnici koji njima treba da upravljaju. Deo njih je juče štrajkovao.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstStop fašizmu!
Sledeći tekstGradski odbor LSV Novi Sad pisao ministru policije da otvori Policijsku stanicu na Novom naselju