Gradska vlast da se opredeli o učinku Fajgelja, tako što će ga smeniti

324x160

Vest o odlasku Andreja Fajgelja sa funkcije direktora Kulturnog centra Novog Sada je važna i dobra vest najpre za tu više nego važnu instituciju kulture u Novom Sadu, ali i za grad uopšte. Međutim, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Andrej Fajgelj bude smenjen, umesto da se samo formalno usvaja njegova ostavka.

Nakon svega što je učinio tokom dve godine mandata na čelu Kulturnog centra Novog Sada nedopustivo je da se Fajgelj izvuče od odgovornosti tako što podnosi ostavku jer se nadurio na medije.

Zbog unižavanja Kulturnog centra i sve bruke koju je naneo Novom Sadu, zbog svih njegovih afera i spornih poslova sa „Informatikom“, kao i sumnjivog finansiranja savetnica, neophodno je da se gradska vlast opredeli o njegovom učinku i rezultatima te preduzme jedini mogući odgovoran potez, a to je – da ga smeni.

Ujedno, budući da je njegov mandat obeležen spomenutim aferama, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva i detaljnu proveru finansijskog poslovanja Kulturnog centra i svih ugovora koje je potpisivao.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstNajoštrija osuda paljenja automobila sekretara Gradskog odbora SPS
Sledeći tekstPostoji pravni osnov za formiranje vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture