Gradska vlast štedi na građanima da bi sakrila loše rezultate

Novi Sad, 08. novembar – Izveštaj o realizaciji budžeta za period januar-septembar 2015. godine, koji će biti analiziran na sutrašnjoj sednici Skupštine grada, još je jedan od dokaza da Novi Sad propada jer se njime već četvrtu godinu upravlja loše.

LSV

Između ostalog, u dokumentu se vidi da je kao finansijski rezultat u periodu januar-septembar  2015. godine ostvaren budžetski suficit u iznosu 666.177.029,66 dinara.
Ovaj „uštedeđeni“ novac nije posledica povećanja produktivnosti ili povećanja prihoda u tekućoj godini, već je on u najvećoj meri rezultat prenesenih neutrošenih sredstava iz prethodnih godina. Isto tako je u 2012  godini preneseno 5,2 milijardi dinara u sledeću godinu, u 2013. godini 6,02 milijardi dinara, a u 2014. godini 4,5 milijardi dinara.
Dakle, kasa Novog Sada je „u plusu“ zato što gradska vlast nije potrošila novac planiran za određene kapitalne radove i projekte i što je time zakinula na kvalitetu života građanki i građana Novog Sada.
Taj pozitivan saldo je privid. Da su kojim slučajem završili sve neophodne radove, tog novca ne bi bilo i tada bi se uočilo šta se sa gradom zaista događa. Minus u gradskoj kasi bi dostigao skoro četiri milijarde dinara.
Banke u kojima leži neiskorišćeni novac, mogu zadovoljno da trljaju ruke dok obrću milijarde dinara kojima je trebalo da budu napravljeni vodovod, kanalizacija, putevi i još mnogo toga obećanog u predizbornoj  kampanji. O pažljivo odabranim kapitalnim projektima koji će imati pozitivan efekat na ukupnu privredu grada, da i ne govorimo.
Neku investiciju u grad, veću od biciklane ili pešačkog semafora, možemo očekivati, eventualno na proleće sledeće godine, kada će se novac svih Novosađana, novac poreskih obveznika, investirati u neki projekat pogodan za fotografisanje i predizborni marketing.
Savet za budžet i ekonomiju
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Prethodni tekstŠto pre vratiti zastavu AP Vojvodine na jarbol
Sledeći tekstBez tolerancije nema budućnosti