Gradski čelnici da spreče štetu Turističkoj organizaciji Novog Sada

NOVI SAD, 25. mart – Savet za turizam Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poziva gradske čelnike i vladajuću većinu u Skupštini grada da skinu sa dnevnog reda današnje sednice tačku o hitnoj izmeni Statuta Turističke organizacije Novog Sada.

Razlog tolikoj hitnosti za promenu Statuta, mesec dana pred izbore, nažalost nije namera da se prethodne loše izmene Statuta sada isprave, niti želja da se nešto novo uradi na promociji turističke ponude našeg Grada kao aktivne turističke destinacije već da se Statut „upodobi“ i “prekomponuje” kako bi se uslovi za rukovodeća mesta prilagodili lakšem stranačkom zapošljavanju kadrova SPS.
Podsetimo, u toku su sudski postupci protiv aktuelnog direktora, kadra SPS-a, u vezi sa zasnivanjem radnog odnosa na mestu direktora u februaru 2013. godine protivno uslovima propisanim u tada važećem pravilniku o sistematizaciji poslova u TONS.
Izmena Statuta bila bi još jedan u nizu nakaradnih i nasilnih postupaka i nanela bi dodatnu štetu ugledu Grada i TONS.
Još jednom, pozivamo gradske čelnike da skinu sa dnevnog reda današnje Skupštine planiranu tačku, da ne prave nove greške izglasavanjem planiranih izmena Statuta TONS, jer će samo dokazati da im nije interes unapređenje turističke privrede Grada već isključivo zadovoljavanje stranačkih apetita svojih koalicionih partnera.
Savet za turizam 
Gradskog odbora 
LSV Novi Sad
Prethodni tekstHitno pronaći batinaše ili ću predložiti da LSV povuče listu
Sledeći tekstPodrška za OSI i personalnu asistenciju