Gradski odbor DS neistinama do jeftinih političkih poena

Gradski odbor Demokratske stranke danas je izneo niz najgrubljih nestručnih i neistinitih tvrdnji u vezi sa analizom bilansa uspeha JKP “Vodovod i kanalizacija” u 2016. godini.

LSV

Strašno je i tužno nije ostao niko da im objasni šta su pročitali, ili još gore, ako namerno plasiraju neistine.

Ovlašćeni eksterni revizor  je dao pozitivno misljenje na finansijske izveštaje ovog preduzeća.

JKP „Vodovod i Kanalizacija“ Novi Sad je završilo 2016. godinu sa pozitivnim bilansom i iskazalo dobit.

Amortizacija JKP “Vodovod i kanalizacija “ u 2016. godini je veća zato što je preduzeće stavilo u funkciju investiciju koja se  finansitra iz zajma Evropske investicione banke  u vrednosti od 15 miliona evra. Ako još imaju ekonomista u stranci neka ih pitaju da im objasne kako i zašto.

Ugovori o delu i ugovori o privremeno povremenim poslovima su potpuno usaglašeni sa planiranim i usvojenim programima poslovanja, a neistinita je i tvrdnja da je za troškove reklame i propagande potrošeno 50 odsto više sredstava.

Pojedinci u Gradskom odboru DS ne razumeju, ili namerno prećutkuju da su u tu sumu troskova JKP „Vodovod i kanalizacija“ uključeni svi ugovori koji se odnose na ovu namenu u 2016 godini, ali i svi ugovori uz 2015, koji se nisu realizovani u godini ranije, kao takozvani „nastavci“. I da, to je potpuno u skladu sa zakonom i poslovnom praksom.

Građanke i građani Novog Sada treba da znaju da je nakon godinu dana novog menadžmenta, poslovanje iz gubitka dovedeno na pozitivan nivo, da su mere racionalizacije dale značajne uštede, da je broj zaposlenih umanjen a procenat naplate povećan.

Od pojedinaca u Gradskom odboru DS koji su svojevremeno planirali prodaju JKP „Vodovod i kanalizacija“, niko ne očekuje da razumeju šta znači preuzimanje odgovornosti i rad za dobrobit gradskog preduzeća, ali bi bilo pristojno da barem ne iznose neistine iz puke zluradosti i zarad sticanja jeftinih političkih poena.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad