Gradski odbor LSV Novi Sad pisao ministru policije da otvori Policijsku stanicu na Novom naselju

td_324x160

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine uputio je pismo ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojši Stefanoviću sa zahtevom da u prostoru koji je Grad Novi Sad još pre tri i po godine ustupio MUP-u konačno bude otvorena policijska stanica.

Pismo koje možete pročitati u nastavku, ministru Stefanoviću je upućeno pre dve nedelje, 7. novembra. Odgovora i dalje nema.

 

Poštovani gospodine Stefanoviću,

Verujemo da ste obavešteni da je Grad Novi Sad pre tri i po godine Ministarstvu unutrašnjih poslova ustupio prostor koji je dotad koristila gradska apoteka kako bi naš grad konačno dobio još jednu policijsku stanicu.

Ta policijska stanica potrebna je stanovnicima naselja Detelinara, Novo naselje, Telep, Adice, Satelit, Adamovićevo naselje, Kisač i Rumenka, odnosno za više od 150.000 stanovnika koji tu žive.

Vaš prethodnik Ivica Dačić preuzeo je pre tri i po godine, maja 2011, ključeve prostora koji je Grad ustupio policiji.

Samo u periodu 2009–2012. Grad je uložio preko milion evra u Policijsku upravu Novi Sad u vidu donacija u opremi, sve verujući obećanjima prethodnog ministra policije da će žitelji tog dela Novog Sada konačno biti bezbedniji, da će njihova imovina biti sigurnija, a izdavanje dokumenata lakše.

Međutim, te policijske stanice još nema, a MUP je u te prostorije smestio Pograničnu policiju, od koje žitelji tog dela grada nemaju ništa.

Novi Sad je godinama čekao da dobije načelnika policije. Godinama smo insistirali i da Novi Sad dobije više policajaca. Ne dozvolite da prođe još jedna ili više godina dok Novo naselje konačno ne dobije policijsku stanicu.

Apelujemo da se snagom svog autoriteta založite za to da MUP konačno reši ovo pitanje i da prostor koji je Grad obezbedio za policijsku stanicu to konačno i postane.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstGradska vlast da hitno uvede red u poslovanje JKP Put
Sledeći tekstToliko o merama štednje – udvostručen minus u gradskoj kasi!