Gradski odbor SNS zloupotrebljava gradsku vlast i laže

Novi Sad, 03. decembar – Gradski odbor Srpske napredne stranke je juče izneo niz neistina, a najveća od njih je ona da nisu zloupotrebili svoju poziciju u gradskoj vlasti kako bi onemogućili LSV da u salama mesnih zajednica prikupi potpise za spas vojvođanske zemlje i oranica.

LSV

Ulizujući se partijskim šefovima u Beogradu, otišli su toliko daleko da opstruiraju prikupljanje potpisa koji bi zaustavili Predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu, a onda još i lažu da to ne čine.
Predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu je loš i naneće veliku štetu vojvođanskim poljoprivrednicima, vojvođanskom selu, ali i životu građana Vojvodine uopšte. Toga su građani svesni i to se ne može sakriti, koliko god to Gradski odbor SNS želeo.
Gradski odbor LSV je podneo 45 zahteva u isto toliko mesnih zajednica, jer smo hteli da građani ne kisnu i da se ne smrzavaju na štandovima da bi potpisali za našu inicijativu, nego da to učine tamo gde im je najbliže, u svojoj mesnoj zajednici.
Čast izuzecima, ali odgovor je ili izostao, ili smo odbijani, ili „nije bilo kvoruma“ u ukupno 36 mesnih zajednica. Nakon toga, zahteve su poslali odbornice i odbornici, poslanice i poslanici LSV, kojima za korićenje MZ ni ne treba odobrenje. Odgovor je opet izostajao.
U trećem koraku smo 20. novembra organizovali i uredno najavili zauzeće površine u skladu sa propisima za prikupljanje potpisa, ali ispred mesnih zajednica. To su onemogućile patrole komunalne policije. U jednom momentu su čak i priznali našim aktivistima da su dobili nalog za to.
Što se vulgarnosti tiče, vulgarno je lagati da je odziv u tim mesnim zajednicama bio mali. Pa, što opstruiraju ako nam ne ide?
Vulgarno je i pisati jadna saopštenja kao njihovo u kojem je jedina istina da prostorije mesnih zajednica pripadaju svim građanima. Uzgred, ni to nisu znali sami. Na taj detalj smo im mi skrenuli pažnju pre mesec i po kada su kršili zakon na izborima za savet mesne zajednice Kisač.
A što se tiče današnjeg saopštenja Pokreta socijalista, oni nas ne zanimaju. Oni u Novom Sadu niti imaju, niti su imali odbornike i služe jedino za to da kao pajaci puštaju saopštenja kada im deo rukovodstva Gradskog odbora SNS to naloži.
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad