Gradski odbor SNS zloupotrebljava gradsku vlast i laže

Novi Sad, 03. decembar – Gradski odbor Srpske napredne stranke je juče izneo niz neistina, a najveća od njih je ona da nisu zloupotrebili svoju poziciju u gradskoj vlasti kako bi onemogućili LSV da u salama mesnih zajednica prikupi potpise za spas vojvođanske zemlje i oranica.

LSV

Ulizujući se partijskim šefovima u Beogradu, otišli su toliko daleko da opstruiraju prikupljanje potpisa koji bi zaustavili Predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu, a onda još i lažu da to ne čine.
Predlog zakona o poljoprivrednom zemljištu je loš i naneće veliku štetu vojvođanskim poljoprivrednicima, vojvođanskom selu, ali i životu građana Vojvodine uopšte. Toga su građani svesni i to se ne može sakriti, koliko god to Gradski odbor SNS želeo.
Gradski odbor LSV je podneo 45 zahteva u isto toliko mesnih zajednica, jer smo hteli da građani ne kisnu i da se ne smrzavaju na štandovima da bi potpisali za našu inicijativu, nego da to učine tamo gde im je najbliže, u svojoj mesnoj zajednici.
Čast izuzecima, ali odgovor je ili izostao, ili smo odbijani, ili „nije bilo kvoruma“ u ukupno 36 mesnih zajednica. Nakon toga, zahteve su poslali odbornice i odbornici, poslanice i poslanici LSV, kojima za korićenje MZ ni ne treba odobrenje. Odgovor je opet izostajao.
U trećem koraku smo 20. novembra organizovali i uredno najavili zauzeće površine u skladu sa propisima za prikupljanje potpisa, ali ispred mesnih zajednica. To su onemogućile patrole komunalne policije. U jednom momentu su čak i priznali našim aktivistima da su dobili nalog za to.
Što se vulgarnosti tiče, vulgarno je lagati da je odziv u tim mesnim zajednicama bio mali. Pa, što opstruiraju ako nam ne ide?
Vulgarno je i pisati jadna saopštenja kao njihovo u kojem je jedina istina da prostorije mesnih zajednica pripadaju svim građanima. Uzgred, ni to nisu znali sami. Na taj detalj smo im mi skrenuli pažnju pre mesec i po kada su kršili zakon na izborima za savet mesne zajednice Kisač.
A što se tiče današnjeg saopštenja Pokreta socijalista, oni nas ne zanimaju. Oni u Novom Sadu niti imaju, niti su imali odbornike i služe jedino za to da kao pajaci puštaju saopštenja kada im deo rukovodstva Gradskog odbora SNS to naloži.
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Prethodni tekstOčito da su neonacisti na slobodi kad to nekome odgovara
Sledeći tekstUmesto u kulturu, pare daju na estradu i sumnjive konkurse