GrO LSV Novi Sad u humanoj akciji

 

01logoGradski odbor LSV Novi Sad pružiće podršku inicijativi Udruženja građana „Život“ iz Novog Sada za ustanovljavanje statusa „roditelj negovatelj“, kao novog instituta u Zakonu o socijalnoj zaštiti.

Naime, priznavanjem statusa  roditelja negovatelja zakonodavac bi sprečio da deca u situacijama teške bolesti i invaliditeta budu nužno izmeštena iz svojih primarnih porodica. Podržavanje jednog roditelja i priznavanje tom roditelju statusa koji se priznaje hraniteljima, od izuzetne je važnosti za teško bolesnu ili decu sa invaliditetom kojima je za oporavak ili dostojanstven život preko potrebno da ostanu da žive u svom domu i sa članovima svoje porodice.

Ovu plemenitu ideju ligašice i ligaši podržaće prikupljanjem potpisa u periodu od 17. do 20. decembra. Formular za prikupljanje potpisa može se preuzeti u Sekretarijatu Gradskog odbora, Trg mladenaca 10 ili ga možete dobiti na zahtev, putem mejla gradske organizacije  iogrolsvns@gmail.com .

Takođe, svoj potpis podrške ovoj inicijativi možete dati i na sajtu Udruženja građana „Život“ www.zivotorg.org.

Ukoliko udruženje prikupi 30.000 potpisa podrške svom zahtevu, Skupština Republike Srbije moraće ovu inicijativu da uzme u razmatranje.

Prethodni tekstOtvoreno pismo Vučeviću i Seviću zbog Elektrovojvodine
Sledeći tekstCilj novosadske vlasti bio zapošljavanje i subvencije