Hitno privesti i procesuirati pripadnike Levijatana!

Vojvođanski front – ujedinjeni za Novi Sad poziva sve nadležne organe da privedu i procesuiraju pripadnike pokreta Levijatan koji su se fotografisali s visoko podignutom desnom rukom ispred Spomenika žrtvama racije.

To što umesto ispruženog dlana pripadnici pokreta Levijatan imaju tri prsta i što pišu o nekakvom lažnom antifašizmu u Novom Sadu samo je pokušaj da se izbegne odgovornost za odvratnu uvredu koju su naneli našem gradu.

Odavno je s Levijatana pala maska boraca za prava životinja i potpuno je jasno da je ona paravan iza koje se kriju fašisti i neonacisti. Ovim gestom Levijatan je najbrutalnije povredio žrtve koje su na tom mestu fašisti bacali pod led, ali i sve one koji su položili živote u borbi protiv fašizma.

Podsećamo nadležne da su upravo kod spomenika na Keju žrtava racije u januaru osvanuli fašistički grafiti čiji vinovnici ni do danas nisu provedeni i kažnjeni. Uvereni smo da bi ljude koji su se fotografisali ispred tog spomenika sada trebalo ispitati i na te okolnosti.

Ne postoji nijedan razlog da se s time čeka ili oteže. Tolerisanje fašista i njihovih pomagača u Novom Sadu traje predugo. Svaki dan izgubljen za privođenje i najoštrije kazne za fašiste znači okretanje glave i pristajanje na fašizam.

Novi Sad i sve nadležne institucije na to nemaju pravo!

U suprotnom, na ulicama će ponovo imati nas iz Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanskog fronta, ali i sve druge antifašiste i građane koji će izaći da to urade sami.

Vojvođanski front – ujedinjeni za Novi Sad
Liga socijaldemokrata Vojvodine,
Vojvođanska partija,
Zajedno za Vojvodinu

Prethodni tekstSamo se Vojvođanski front bori da prigradska naselja postanu prestižna predgrađa
Sledeći tekstHitno zabraniti seču šume na Fruškoj gori!