Hitno pronaći skinhede i njihove mentore

td_324x160

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno pronađu skinhedi koji su po navodima medija pokušali da otmu dvogodišnje dete od oca samo zato što je mališan svetlije puti nego on.

Ovaj događaj mora biti što pre i potpuno rasvetljen, a pored skinheda, jednom za svagda treba pronaći i jasno imenovati i njihove ideološke i političke mentore i zaštitnike.

Novi Sad je dobio načelnika policije, ali ne i 300 policajaca na čemu godinama insistiramo.

Tako sutrašnji, 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu, Grad dočekuje kao nikada do sad – u situaciji kada stanovnici Čeneja razmišljaju o uvođenju noćnih straži, dok je u gradskom autobusu na liniji za Temerin dečak od šesnaest godina fizički napadnut zato što je govorio mađarski.

Ovaj stepen huliganstva, mržnje i netrpeljivosti je nedopustiv ne samo u Novom Sadu i Vojvodini, nego bilo gde u civilizovanom svetu. I zato i MUP i sve nadležne službe, ali i Grad moraju hitno preduzeti sve mere da se ulice Novog Sada očiste od ološa i da ponovo budu bezbedne.

Novosađani hoće i zaslužuju pravo da žive normalno i da se ne boje za svoju decu svaki put kada im u susret ide grupa „ošišanih“ momaka.

Tako je i bilo dok je Novi Sad imao svoj Sekretarijat unutrašnjih poslova (SUP), a Vojvodina svoju policiju.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstBahaćenje novosadske vlasti
Sledeći tekstObeležen Dan oslobođenja Novog Sada