Hitno smeniti direktora JKP Zoohigijena i veterina

NOVI SAD, 14. oktobar – Direktor JKP „Zoohigijena i veterina Novi Sad“ Aleksandar Bursać trebalo bi da bude hitno smenjen, zbog toga što je nesposoban i što je problem pasa lutalica u gradu dostigao razmere kakve nije imao u svojoj istoriji.

LSVVelika je sramota za Novi Sad što smo dočekali da psi lutalice zakolju troje labudova u Dunavskom parku.

O zbrinjavanju i sklanjanju pasa lutalica sa novosadskih ulica decenijama je brinula JKP „Čistoća“. Nakon „prekomponovanja“ gradske vlasti u trulim političkim kompromisima i pogodbama je odlučeno da joj se ta delatnost oduzme i da se napravi novo preduzeće JKP „Zoohigijena i veterina“, kako bi tamo na miru pozapošljavali nestručne rođake.

JKP „Zoohigijena i veterina“ je kupovala službene automobile, raspisivala nabavke za bespotreban inventar i radila sve osim onoga što treba da radi – da skloni i zbrine nesrećne životinje sa ulice, pa Novim Sadom lutaju čopori napuštenih pasa.

Rukovodstvo tog preduzeća, sada je očito, ne zna ni kako da uradi niti ih interesuje da organizuje i radi posao za koji su plaćeni.

Gradska vlast je dužna da svim građankama i građanima koji najurednije u ovoj zemlji plaćaju poreze i račune, jasno kaže hoće li preduzeće koje je napravila pre dve godine konačno da radi svoj posao, ko će da odgovara za to što to do sada nije bio slučaj i ko će da odgovara za sramotu koja je Novom Sadu naneta pred svetom i pred samim sobom.

Stručni savet za komunalna pitanja
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Prethodni tekstA šta je sa investicijama u Rafineriju nafte Novi Sad?
Sledeći tekstLabudovi u Dunavskom parku da dobiju spomenik