Hitno utvrditi šta se dešava u JKP „Čistoća“

td_324x160

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zahteva da se hitno utvrdi i javnosti saopšti istina o prisiljavanju zaposlenih ili angažovanih radnika u JKP „Čistoća“ da se učlane u Dinara-Drina-Dunav kako bi sačuvali radna mesta i da fotokopiraju lične karte i prikupljaju glasove za tu interesnu organizaciju, o čemu danas izveštavaju pojedini mediji.

O tom pitanju treba da se oglase kako istražni organi, tako i gradska vlast.

Ukoliko je zaista istinita vest iz medija i ako su tačne glasine koje se mogu čuti da se lične karte kopiraju da bi Dinara-Drina-Dunav postala politička stranka, biće to najnoviji dokaz da ne postoji dno, već samo pregrade kroz koje Novi Sad iznova i iznova sve dublje propada dok nakupci i preprodavci glasova dodaju većinu.

Posle tri godine od kako su ga upravo današnji koalicioni partneri prozivali za kupovinu glasova u koju su uložene ogromne pare, „lider“ DDD je još na sudu, a gradska preduzeća kojima je gazdovao i gazduje su razvaljena.

Ukoliko se tvrdnje o ucenama u „Čistoći“ pokažu istinitim, biće više nego jasno da izostanak kazni za one koji glasove plaćaju ili silom otimaju, uništava ne samo grad, nego i svaku slobodu izbora.

Februara 2013. godine LSV je u otvorenom pismu upozorila i gradonačelnika i predsednika Skupštine grada i policiju i Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu i Agenciju za borbu protiv korupcije i CeSID na neregularnosti koje su pratile izbore za savete mesnih zajednica i svo urušavanje i gubljenje smisla bilo kakvih izbora u Novom Sadu.

Šta još treba da se desi da bi neko kriminalcima i interesnim organizacijama poput Dinare-Drine-Dunav i Treće Srbije oduzeo pravo da razvaljuju gradsku imovinu i onemogućio ih u kupovini glasova i uništavanju izborne volje građana?

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstNe polemišemo sa interesnim grupacijama!
Sledeći tekstGradsku vlast ne zanimaju ni ljudi ni grad