Horvat: „Budi ligaš i nemoj da brigaš“

istvan horvat

U proteklih 20 godina Veternik se višestruko povećao po broju stanovnika. Nastale su nove ulice i izgrađen je veliki broj kuća. Sve to je opteretilo postojeću infrastrukturu, komunalno uređenje. Kako kaže predsednik MO „Veternik“ Ištvan Horvat neophodno je rešiti pritisak vode u postojećem cevovodu kao i postaviti nove vodovodne i kanalizacione mreže u celom Veterniku.

– Ono što stanovnike ovde još muči i sa čime se svakodnevno suočavaju su svakako i neizgrađena električna mreža kao i neasfaltirane ulice- naglasio je Horvat.

Rođeni Veterničanin, on pamti vremena kada se o Veterniku govorilo kao o seocetu kraj Novog Sada. Naglašava da se do sada se mnogo toga promenilo na bolje.

-Veternik je postao varoš koja se stopila sa Novim Sadom. Ipak zbog pomenutih problema komunalne prirode, smatram da stanovnici Veternika zaslužuju mnogo više i bolje. Bio sam u mnogim evropskim državama i video kako su tamo uređena prigradska naselja. Želja mi je da i moj Veternik jednog dana postane evropski- rekao je ovaj ligaš.

Ono što ga dodatno muči je i nedovoljna briga o omladini Veternika.

-Kulturno-umetničke i sportske aktivnosti skoro i da ne postoje. U što skorijem vremenu moramo rešavati ove probleme. Kulturno-umetničke prostorije a ne ulice, sportski objekti a ne ulice- to su moje vizije kao umetnika i nekadašnjeg sportiste- napomenuo je sagovornik.

Potencijalno rešenje pomenutih problema vidi u tome da i sami Veterničani treba da se još više angažuju oko njih.

-Odnos gradske vlasti prema Veterniku u odnosu na predhodne vlasti se bitno popravio. Dosta toga je učinjeno ali nedovoljno. Moja nadanja su da na predstojećim lokalnim izborima LSV u Novom Sadu osvoji veliki broj odborničkih mesta i bude nosilac buduće vlasti. Moj apel svim stanovnicima Veternika je da glasaju za LSV a da na izborima za članove saveta MZ Veternik izaberu predstavnike Lige. Siguran sam da LSV može puno da pomogne po ovim pitanjima. Liga je preko Mesnog odbora u više navrata pomogla Veterničanima u rešavanjima komunalnih problema. Njeni aktivisti su kako svojim predlozima gradskim vlastima tako i konkretnim akcijama na terenu uspešno rešavali pojedine probleme- rekao je Horvat.

Na pitanje šta je to ligaški, on kaže:

-Po meni se to jednostavno ne može objasniti. Trebaš postati član LSV i tek onda možeš osetiti i znati šta je biti ligaš i šta je to ligaški. To svako drugačije oseća. To ti uđe u krv i sa tim živiš , radiš pozitivne stvari. Neretko umem da kažem: „Budi ligaš i nemoj da brigaš“.

Prethodni tekstTribina LSV u Bukovcu
Sledeći tekstOtvorena vrata kandidata