Hrabro ka ostvarenju cilja

324x160

Veterničanima, kao i Novosađanima, treba gradonačelnik kome će Novi Sad biti glavni grad, jer jedino će tako doći do razvoja naselja, rečeno je na tribini LSV koja je održana u MZ „Veternik“.

Portparolka LSV i kandidatkinja za gradonačelnicu Aleksandra Jerkov iznela je podatak da u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Liga ima pet svojih predstavika koji su uradili mnogo više za Vojvodinu, nego mnogobrojniji predstavnici drugih stranaka.

-Čak i u ovako teškim uslovima, Liga je postigla mnogo. Napredovali  bismo još više da Vojvodina ima svoje pare, i da svakih pet dinara naših plata ne ide u Beograd- navela je Jerkov.

-Treba nam neko ko živi ovde. Mora se hrabro, energično krenuti ka ostvarenju cilja. Mi se zalažemo za decentralizaciju i za razvoj svih mesta oko Novog Sada, a ne samo za razvoj centra grada. Mi znamo da prestonici Vojvodine treba gradonačelnik kojem će smetati što je gradonačelnik Beograda druga osoba u Srbiji, a gradonačelnik Novog Sada nije treća- zaključila je ova funkcionerka LSV.

Značajan napredak javnih preduzeća

Poslovni direktor LSV Dušan Bajić podsetio je meštane Veternika na 2000.godinu i na loše stanje u javnim preduzećima.

-Spens je bio pred zatvaranjem, JGSP je imao samo 180 vozila, „Čistoća“ je imala svega nekoliko vozila, stanje je bilo zaista loše. Od 2004. godine i za vreme našeg mandata, javna preduzeća su ostvarila značajan napredak. „Čistoća“ je dobila 18 novih vozila, JGSP danas ima oko 240 vozila, a Toplana je najbolje radila ove zime- rekao je Bajić i dodao da se nada da će građani i u ovom mandatu ukazati poverenje Ligi.

Veternik će tek da „raste“

Iako je već doživeo ekspanziju, prema regulacionim planovima „Urbanizma“, Veternik tek treba da se razvija. Direktor pomenutog preduzeća Aleksandar Jevtić upoznao je prisutne sa novim regulacionim planom ovog mesta i izneo podatak da bi po tom planu, u Veterniku trebalo da bude čak šest predškolskih ustanova.

-Izrada plana je bila gotova još 2006. godine, ali se njegov usvajanje tek čeka. Iskreno se nadamo da će i do toga uskoro doći- rekao je on.

Grad tolerancije, kulture i industrije

Na tribini je učesvovao i Član predsedništva Gradskog odbora SPO u Novom Sadu Slobodan Tasić koji je rekao da SPO podržava listu LSV jer je to logičan izbor prvenstveno jer su na toj listi ljudi koji vole Novi Sad i koji će učiniti sve da Novi Sad ponovo postane grad tolerancije, kulture i industrije.

Ovom prilikom predstavio se i kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu Damir Kondić.

Prethodni tekstNašoj Vojvodini
Sledeći tekstOtvorena izložba planova Petrovaradinske tvrđave