I do sada smo bili u pravu, poslušajte nas ovog puta na vreme

KISAČ – Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik Robert Kolar pozvao je danas Vladu Republike Srbije da odustane od svoje, kako je ocenio, katastrofalne namere i greške u koju srlja, donošenje zakona kojim se omogućava prodaja poljoprivrednog zemljišta strancima.

LSV

Nakon šetnje 100 vojvođanskih zastava, on je okupljenje Kisačanke i Kisačane pozvao da istraju u borbi protiv prodaje poljoprivrednog zemljišta i protiv ustupanja poljoprivrednog zemljišta na desetine godina. To će, kako je ocenio, većinu naših poljoprivrednika od uspešnih ili gazdinstava sa potencijalom i budućnošću, pretvoriti u najamnu radnu snagu, u one koji ne raspolažu onim što je oduvek bilo njihovo.
– Pre puno godina LSV je počela da ukazuje na neophodnost evropskih integracija. Tada su nas nazivali izdajnicima. Ti koji su nas tada nazivali izdajnicima danas su najveći zagovornici istih tih evropskih integracija. I time nam priznaju da smo bili i da jesmo u pravu. Kada smo pre gotovo 10 godina govorili o besmislu sedam posto budžeta za Vojvodinu, o suštinskoj potrebi za decentralizacijom Srbije, tada su nas nazivali nestručnima. Tada su govorili da ne znamo.
Danas isti ti koji su nas nazivali nestručnima jedino o čemu govore je autonomija Vojvodine – napomenuo je Kolar.
On je dodao da ligaše i ligašice danas ponovo nazivaju pogrdnim imenima, jer pokušavaju da zaustave srljanje u grešku koja će biti neispravljiva, ako do nje dođe.
– Danas nas nazivaju pogrdnim imenima jer pokušavamo da zaštitimo i poslednji resurs koji imamo – zemlju koja nas hrani, zemlju po kojoj hodamo, zemlju koja u životu drži gotovo većinu stanovnika ove zemlje. Mi im to ne smemo dozvoliti. Pozivamo ih da na vreme shvate da srljaju u grešku, da nas ovog puta na vreme poslušaju i da odustanu od toga što rade – zaključio je Robert Kolar.
(BILSV, 07.11.2015)