Isisavanje sredstava iz javnih preduzeća

nebojsamudrinski

Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ utrošiće do kraja godine za redizajn sajta 3,4 miliona dinara, piše današnji Blic, i podseća da je na to, na prethodnoj sednici lokalnog parlamenta, ukazao odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Nebojša Mudrinski.

– To je najobičnije isisavanje sredstava iz javnog preduzeća jer je 3,4 miliona sumanuta cifra za redizajn, održavanje i hosting. Raspitivao sam se na tržištu i došao do informacije da hosting sajta, koji je mnogo komplikovaniji od ovog koji Vodovod planira da redizajnira, ne košta više od 200 evra. Pored toga, programeri koj rade na najkomplikovanijim sajtovima naplaćuju 35 evra po satu. To bi značilo da će programeri raditi oko 1.000 sati na reprogramiranju – ističe Mudrinski. Podseća da je reč o redizajnu.

– Nije izrada novog, već redizajn postojećeg sajta, a podsetiću da taj sajt ima samo jednu stranu i nekoliko kategorija i to sasvim sigurno ne može toliko da košta. Da je navedeno da će se raditi nov sajt, znatno složeniji i zahtevniji, možda bih i poverovao da će toliko koštati – kaže Mudrinski. Prema njegovim rečima, čitajući plan rada Vodovoda, naišao je na čak 35 stavki koje su vredne 3,4 miliona dinara.

– Zanimljivo je da je to i gornja granica za javnu nabavku male vrednosti i uveren sam da bi i istražni organi mogli da se pozabave tim stavkama – kaže Mudrinski.

Prethodni tekstLSV protiv privatizacije Luke Novi Sad
Sledeći tekstGrađani Novog Sada zaslužuju bolju bezbednost