Izbori šansa za jačanje građanskih i nadnacionalnih stranaka

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da lično nije očekivao da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori i ocenio da je to šansa da se građanske i nadnacionalne snage okupe i oporave od šoka sa izbora iz 2014. godine i da počnu da igraju značajniju ulogu u političkom životu Srbije.

canak8-1

Čanak je za agenciju Beta rekao da će LSV na pokrajinskim izborima nastupiti samostalno, a da će o predizbornim koalicijama sutra u Beogradu razgovarati sa predsednicima Socijaldemokratske stranke i Liberalno-demokratske partije Borisom Tadićem i Čedomirom Jovanovićem. Dodao je da će nakon tog sastanka situacija biti jasnija i naveo da će na sastanku biti reči i o pozivu Demokratske stranke na saradnju.
Čanak je kazao da je DS na izborima 2014. godine pokazao da ima „mnogo manje potencijala i glasova“ od LSV-a, SDS-a i LDP-a i dodao da to znači da DS ne može da bude „gravitacioni centar“ okupljanja opozicionih stranaka.
Prema njegovim rečima, LSV je još 2014. godine u Novom Sadu sazivao sastanak na temu objedinjavanja građanskih i nadnacionalnih stranaka, dok su SDS i LDP pre šest meseci „udarili temelje“ okupljanju opozicije. Čanak je rekao da se LSV-u Boris Tadić u više navrata pokazao kao „pouzdan saborac“, uprkos svim razlikama u odnosu na pitanje Vojvodine.
(BILSV, 17.01.2016)
Prethodni tekstKolar: Policija da spreči kupovinu glasova i ucene
Sledeći tekstSednica Predsedništva LSV