Jerkov: Bez promene vlasti u Novom Sadu

aleksandrajerkov20120105-1

Vladajuća većina u Novom Sadu nije dobila nikakve naznake koalicionih partnera iz Socijalističke partije Srbije da će doći do promene gradske vlasti, rekla je danas predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov.

– Nemam informacije da se tako nesto dešava. Nismo dobili nikakve naznake od SPS da bi se tako nešto moglo desiti – kazala je Jerkov agenciji Beta. Ocenila je da bi smenjivanjem vlasti direktno bila prekršena izborna volja građana Novog Sada. Povodom najave predsednika Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića o mogućnosti „prekomponovanja“ novosadske vlasti, Jerkov je kazala:

– Oni su na sve spremni: na kupovinu odbornika, na pretnje, ucene. Ipak, verujem da će SPS imati dovoljno političke odgovornosti.

Dodala je da je „žalosno“ što se Dinkić koji će biti izabran za ministra finansija i privrede, bavi „prekomponovanjem“ vlasti u Novom Sadu, a ne radnicima tamošnjih firmi „Novitet“ i „Novosadske mlekare“ koji će „koliko sutra ostati bez posla“.

– Skoro sve firme u Novom Sadu su na ivici propasti i Dinkiću bi bolje bilo da razmišlja o tome – rekla je Aleksandra Jerkov.

Prethodni tekstJerkov: Vlast u Novom Sadu stabilna
Sledeći tekstJerkov: LSV neće glasati za vladu